1 лютого втратила силу постанова, що дозволяла відтермінування POS-терміналів. Тепер вони мають бути у кожному магазині

Площа торгової точки не важливо, а от кількість населення у місті впливає

Цього року кожен магазин в Україні повинен мати POS-термінали. Податківці інформують, що сьогодні втратила чинність постанова Кабінету міністрів України від 29.09.2010 № 878 «Про здійснення розрахунків за продані товари (надані послуги) з використанням спеціальних платіжних засобів». Вона передбачала окремі вимоги щодо обов’язкового приймання платежів за продані товари чи надані послуги.

Відповідно 01.01.2023 року набула чинності постанова Кабінету міністрів України від 29.07.2022 № 894 «Про встановлення строків, до настання яких торговці мають забезпечити можливість здійснення безготівкових розрахунків (зокрема, з використанням електронних платіжних засобів, платіжних застосунків або платіжних пристроїв) за продані ними товари (надані послуги)».

Ця постанова передбачає, що у 2023 році POS-термінали зобов’язані встановити всі торговці, які проводять господарську діяльність у населених пунктах із чисельністю населення понад 25 тис. осіб незалежно від площі торговельного об’єкта.

За порушення правил розрахунку, зокрема, перевищення граничних сум розрахунків готівкою, недотримання встановлених законодавством вимог щодо забезпечення можливості розрахунків за товари (послуги) з використанням електронних платіжних засобів, встановлено відповідальність ст. 16315 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Джерело: The Page 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень