Вийшов тизер серіалу про українських класиків

Проєкт називається «Плеяда»

Серіал «Плеяда» присвячений діяльності українських класиків. Героями проєкту стали Іван Франко, Леся Українка, Михайло Драгоманов, Олена Пчілка, Ольга Кобилянська, Василь Стефаник, Микола Лисенко, Михайло Коцюбинський. Жанр серіалу визначають як «історична драма та історичне припущення». Ось що пишуть на сторінці проєкту у Фейсбуці:

Одного разу в Києві, взимку, а може й навесні 1888 року, в будинку на Рейтарській, де мешкав відомий вже тоді композитор Микола Віталійович Лисенко, вкотре зібралася українська творча інтелігенція: молодь (юна Лариса Косач, Максим Славінський, Михайло та Ольга Косачі, Людмила Старицька, молоді українські письменники В. Самійленко, Є. Тимченко, О. Судовщикова) та їхні батьки-наставники: Микола Лисенко, Олена Пчілка та Михайло Старицький. Це було звичайною справою: молодь навчалася у своїх видатних наставників всьому, починаючи від уроків музики до іноземних мов та основ драматургії. Це був по суті такий собі «доморощений інститут», де переважно і здобула свою освіту Леся Українка. Але, не зважаючи на «доморощеність», якість тієї освіти можна оцінити по творчості Лесі Українки, її перекладах художньої літератури та публіцистиці, та і взагалі по літературному буму, який розпочався в Україні з діяльності ПЛЕЯДИ. Той літературний гурток ПЛЕЯДА народив для України її класиків та врешті-решт створив основу української літератури і мистецтв.

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Оля Багній

Оля Багній

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень