Тюлені навчилися співати тему з «Зоряних війн» (ВІДЕО)

І не тільки

Біологи з шотландського Сент-Ендрюського університету навчили трьох тюленів повторювати мелодії. Тварини змогли виконати тему з «Зоряних війн» і наспівати англійську колискову «Twinkle, Twinkle, Little Star».

Тюлені повторювали різні звуки з самого народження. Потім вчені навчили їх відтворювати незнайомі для них по тональності й тембру поєднання. Спочатку тварини повторювали їх у своєму діапазоні, а потім змогли змінювати висоту звуків та їх кількість.

Коли вчені домоглися від тюленів точності відтворення 80%, вони перейшли на новий щабель і почали вчити їх звукам, подібним з людськими голосними. Дослідники відзначають, що здатність цих тварин імітувати мову людей помічали і раніше, але сам процес ніхто не вивчав.

 

Біологи кажуть, що тюлені використовують ті ж структури в гортані, що й люди, видаючи незвичайні для них звуки. Дослідження в цьому напрямку можуть допомогти у вивченні людського мовного апарату та з іншого боку розглянути порушення мовних функцій у людей.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Оля Багній

Оля Багній

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень