«У поліклініці – катують дітей», - Поліщук. Нові «Страсті за Стоматологією» в м. Рівне (ФОТО)

Хто ж поклав око на приміщення?

Юрій Поліщук -- ліворуч (фото з його ФБ-сторінки)

Невідомо, що саме хочуть зробити на місці дитячої стоматполіклініки м. Рівне і кому саме її планують передати, але не виключено, що на її місці може з’явитися і приватний медичний заклад.

Принаймні в медичних колах вважається, що головним лобістом звільнення дитячих площ є заступник міського голови Юрій Поліщук відомий тим, що разом із партнерами він свого часу вже був створив приватну клініку «БейбіДок».

Клініка "Бейбідок"

Так чи інакше, але головний закид міській дитячій стоматології від посадовців міста полягає в тому, що

- Там не проводять лікування під седацією, хоча це дуже популярна послуга серед батьків малечі.

Таку тезу озвучив сьогодні для журналістів сам міський голова ще до початку роботи сесії.

Олександр Третяк робить заяву для преси, Віктор Шакирзян говорить із кимось, хто прийшов під сесію

ЩО ТАКЕ СЕДАЦІЯ?

Седація - це своєрідне «виключення» пацієнта на період стоматологічного чи оперативного втручання. Майже наркоз, але не повною мірою.

Головна мета тут не знеболення, а – надійне заспокоєння. Типово людина впадає у своєрідний короткотерміновий «сон» чи «напівсон».

Седацією, по-хорошому, займаються фахові-анестезіологи, розраховуючи масу тіла дитини, її загальний фізичний і психологічний стан та показники аналізів, аби «виключити» чи «заспокоїти» дитину – правильно.

Павло Сільковський

МОЖЛИВІ Й УСКЛАДНЕННЯ

Як пише Вікіпедія:

Деякі дослідження стверджують, що від 40 до 50 відсотків операційних ускладнень стаються внаслідок саме седації, через що цей процес привернув до себе увагу[3].

 

Обструкція дихальних шляхів, апноеартеріальна гіпотензія можуть трапитись під час седації, що вимагає присутності медичного працівника з відповідними навичками визначення та керування подібними проблемами.

 

Крім утруднення дихання, до ризиків також належать незаплановані рівні седації, післяопераційна сомноленція та негативні реакції на седативні медикаменти[4].

 

Серед ускладнень можуть траплятись перфорація, крововилив та виклик вазовагальних рефлексів (непритомності)[5].

 

Аби уникнути цих ризиків, медичні працівники проводять ретельне доседаційне оцінювання, куди входять вивчення попередньої медичної історії та тестування фізичного стану пацієнта з акцентом на визначення ознак, що вказують на потенційний ризик для пацієнта та потенційно ускладнене управління дихальними шляхами[6].

 

Також таке оцінювання може виявити необхідність подовження седаційного періоду та додаткових терапевтичних процедур[7].

До чого тут «КАТУВАННЯ»?

Фактично, наявність чи відсутність послуг «седації» це питання чи відсутності відповідної ставки в медзакладі та певного обладнання, а не місця розташування такого медзакладу.

Натомість саме через відсутність таких (доволі неоднозначних і далеко не всім потрібних) послуг у міській дитячій стоматполіклініці, Юрій Поліщук і заявив сьогодні на сесії міської ради, що

В дитячій стоматології дітей «катують».

І «катування» ці, як виглядає, зможуть припинитися тільки, якщо вдасться звільнити доволі гарне приміщення в хорошому районі міста під – інші потреби.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень