Знову «Найщасливіші у Світі»: Фіни вважають жагу до розкошів ознакою дегенерата (6 ФОТО)

10 правил Янте

Народитись у Фінляндії це – як виграти джекпот. Принаймні, саме ця країна вже п'ятий рік поспіль очолює рейтинг World Happiness Report. Себто визнається – найщасливішою у світі.

ЯК У НИХ ЦЕ ВИХОДИТЬ?

У Фінляндії давно існує приказка: «Народитися у Фінляндії — це як виграти джекпот». Ніхто точно не знає, хто першим вимовив цю фразу. Дехто каже, що це був президент Урхо Кекконен у своїй новорічній промові 1978 року.

Але чому нація, яка живе біля Полярного кола, з шістьма місяцями зими та темряви — раптом найщасливіша у світі?

Таким питанням задається Helsinki Times, і сама на нього відповідає.

По-перше, - безпека. Фінляндія вийшла у лідери через низький рівень злочинності. Кінцевим результатом цього є суспільство, у якому люди почуваються в безпеці та спокої, а це вже робить їх і щасливішими.

Фінляндія також радикально перебудувала свою систему освіти.

Навіть найбідніші люди тут здобувають освіту та отримують медичне обслуговування – безкоштовно. Також ніхто не може бути бездомним.

Крім того, у фінів сильний культ природи. Дощ, сніг або холодний вітер — не завада виходу на пробіжку або катанню на велосипеді. Коли влітку погода стає теплішою, люди у Фінляндії люблять виходити на вулицю та вести активний спосіб життя.

Сауни існували і в інших культурах, але саме у Фінляндії вони переплелись з національною культурою. У Фінляндії досі можна знайти людей, які народилися в сауні.

Це було стерильне місце, де була гаряча вода.

Сама фінська культура є дуже тепла та орієнтована на співпрацю, а не на конкуренцію. Важливим фактором, який відрізняє Фінляндію від більшості західних країн, є рівність, яка відкриває можливості для всіх, незалежно від їхнього соціально-економічного становища. У Фінляндії дуже великий середній клас та дуже мало бідних.

Багаті у Фінляндії також традиційно соромилися демонструвати своє багатство.

 

Найбагатші люди у Фінляндії можуть їздити на старому Volvo або трохи дорожчому Mercedes, але рідко на Lamborghini.


Ця загальна скромність чи рівність виведена в неоднозначних правилах, які описав дансько-норвезький письменник Аксель Сандемусе в романі («Втікач перетинає свій слід», 1933 рік), дія якого відбувається у вигаданому місті Янте, населеному в основному робітниками, для яких головною цінністю є соціальна рівність.

Вона забезпечується зведенням неписаних правил, будь-яка спроба порушити їх карається громадською зневагою.

10 правил Янте: як ужитися у фінському соціумі

  • Не думай, що ти особливий.
  • Не думай, що ти нам рівний.
  • Не думай, що ти розумніший за нас.
  • Не думай, що ти кращий за нас.
  • Не думай, що ти знаєш більше за нас.
  • Не думай, що ти важливіший за нас.
  • Не думай, що ти все вмієш.
  • Тобі не варто сміятися з нас.
  • Не думай, що комусь до тебе є справа.
  • Не думай, що ти можеш повчати нас.

Чому у Фінляндії немає і ніколи не буде масової корупції

  1. У фінів немає потягу до розкоші. Розкіш - це середньовічна східна розвага для дегенератів. Какати в золотий унітаз може лише дегенерат.
  2. Фіни знають, що збагачення своєї сім'ї за рахунок інших представників свого народу – це ненависть до свого народу. Так роблять лише виродки.
  3. Фіни ясно розуміють, що так званий «розпил» бюджетних (тобто народних) коштів — це ненависть до своїх дітей та онуків, бо їм їздити цими дорогами і навчатися в цих школах. Ненавидіти своїх дітей та онуків може лише виродок.
  4. Фіни впевнені, що злодій завжди боягуз. Він живе в страху викриття та справедливої ​​відплати. Така людина не може бути вільною. Така людина ізгою від народу.
  5. Фіни переконані, що «влаштовувати» своїх дітей це сильно шкодити їм. Якщо людина не змогла досягти всього сама чи хоча б законно увійти у спадок, через освіту та свої успіхи — їй буде погано. Закладати проблеми на майбутнє своїм дітям може лише дурень.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Олена Швидка

Відкрити плей-лист

Патрульні у Рівному знайшли східноєвропейську лайку

Сьогодні в районі парку "Грабник" перехожий знайшов собаку. Тваринка породи Східносибірська лайка, була в нашийнику. Патрульні відвезли її в управління патрульної поліції за адресою: м. Рівне, вулиця Степана Бандери 14-А.  Телефон для контакту: 

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

Більше оголошень