Журналісти Рівного коментують вбивство Шеремета

Зухвале вбивство журналіста Павла Шеремета не сходить з перших шпальт українських видань.

Сьогодні в Києві вибухнув автомобіль, що належав керівнику "Української правди" Олені Притулі, однак її в машині не було. Вибух стався о 7:45 ранку, коли Шеремет їхав в машині.

Вбивство журналіста інтернет-видання "Українська правда" кваліфіковано за статтею "умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб". Про це повідомила прес-секретар столичної прокуратури Надія Максимець.

За словами радника Міністра МВС Зоряна Шкіряка журналіст Павло Шеремет загинув у результаті, ймовірно, безоболочного саморобного вибухового приладу потужністю від 400 до 600 грам в тротиловому еквіваленті.

Вибуховий пристрій, який підірвав автомобіль з журналістом Павлом Шереметом, знаходився близько до місця водія, кажуть в поліції.

Ми вирішили з’ясувати, як на такі події у столиці реагують журналісти Рівного. І ось які думки ми почули:

Павло Шамшин

- Я дуже сумніваюся, що цей злочин буде розкрито. Все вказує на те, що це замовне вбивство, а відсоток розкриття замовних вбивств у нас по Україні мінімальний. Якщо вже які люди вирішили вбити журналіста такого рівня, то відповідно і виконавці – високого рівня. А коли працюють професіонали - у наших правоохоронців шансів розкрити таке вбивство дуже мало. Я сумніваюся, що це ознака того, що в Україні щось буде відбуватися. Це просто замовне вбивство журналіста, і вони, на жаль притаманні багатьом пострадянським країнам, - каже Павло. 

 

 Інна Білецька

 - Насправді, за моїми особистими відчуттями, починається якась нова ера в журналістиці України, коли нам потрібно буде щоразу озиратися, щоразу перевіряти, чи працюють у машині гальма і щоразу боятися, чи наші автомобілі не вибухнуть. І насправді це все дуже серйозно. Цей спосіб залякати, я думаю, залякає далеко не всіх. Сподіваюся, що залишаться такі, які будуть робити свою роботу незважаючи ні на що, -  коментує Інна.

Олександр Курсик

- У мене дві точки зору. Перша думка - що зараз можуть залякувати індивідуально журналістів, які конкретно по прізвищах щось конкретно роблять. А друга думка, що працюють ДРГ їх можна назвати або злочинні угрупування – проросійські, в Україні і хочуть показати всьому світу – ви подивіться, яка країна! Подивіться, що відбувається! Просто таким чином дестабілізувати ситуацію і показати Україну у негативному світлі. І мені здається, що тут уже не має значення прізвище. Має значення, що це журналіст, що це публічна особа, - розповів Олександр. 

Валентина Шах

 - Те, що відбувається у Києві, не коментується тими, хто живе у Рівному і на сьогодні ще немає достатньо інформації щодо цих події. Ми що, знаємо деталі? Це тільки відбулося. Ну добре, у нас там Курсику спалили автомобіль, ну ми ж не можемо робити висновки, що це якась спланована акція, чи ще щось. У нас надто мало інформації, - зазначає Валентина.

[media=66099] 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень