Як рівненські поліцейські відреагували на загибель колег у Дніпрі

Що роблять, аби подібне не повторилося у Рівному, та скільки для цього потрібно патрульних

Про все це ми запитали у керівника Патрульної поліції Рівного Сергія Мерчука.

Він повідомив, що у рівненських патрульних дні трауру – через загибель колег-поліцейських у Дніпрі.

Каже, з кожною ротою, яка заступає на зміну у Рівному, проводяться профілактичні бесіди та інструктажі. Загиблих колег вшановують хвилиною мовчання.

В департаменті патрульної поліції дні трауру. З чорними стрічками можна помітити нас кожного дня, лампадки виставляємо в знак солідарності. Тому, я думаю, ми приймемо рішення більш посиленого варіанту служби, більш жорсткої роботи в нас у місті. Щоб не дай Бог не допустити у нас подібних ситуацій, бо у воюючій країні всяке може бути.

Водночас, за словами Сергія Мерчука, у патрульних по всій країні не вистачає повноважень боротися не лише з важкими злочинами, а й з адміністративними правопорушеннями.

Кодекс України про правопорушення та Кодекс про працю не змінювалися ще з часів СРСР. Ми особу притягуємо за хуліганські дії чи паління в громадських місцях, а штраф за це – 51 грн. Як Ви думаєте, буде якась реакція на це порушника? Через копійку, через громадські роботи порушника потрібно карати.

Теж саме щодо застосування зброї та спецзасобів. В статті 46 Закону про Національну поліцію чітко прописані наші дії, хоча вони не убезпечують життя і здоров‘я патрульних.

Попри це плинність кадрів у Патрульній поліції невисока. З моменту складання присяги у травні з 193 осіб з поліції пішло двоє підопічних Сергія Мерчука, двоє перейшло в інші підрозділи. Водночас десять патрульних перевелися у Рівне з інших міст.

Та цих людей, за словами Сергія Мерчука, нині недостатньо для забезпечення ефективної роботи.

На його думку,  їхню кількість варто було б збільшити щонайменше вдвічі – для того, щоб «закрити» питання патрулювання в місті та безпеки на автошляхах.

До слова, нині Рівне в середньому патрулює дев‘ять екіпажів патрульних. Ще п‘ять здійснюють патрулювання на 246 км траси Київ-Чоп, що пролягає Рівненщиною. Крім того, три екіпажі працюють в Сарненському, Дубровицькому, Рокитнівському районах.

Проте у воюючій країні поліція має забезпечувати громадський порядок, виходячи з того фінансування, яке на неї передбачене, і з тією кількістю особового складу, яка є – резюмує очільник рівненських патрульних.

Тим часом, прес-секретар патрульної поліції Рівного Оксана Юрченко оприлюднила реквізити, за якими можна фінансово допомогти родинам загиблих поліцейських.

Шановні співвітчизники та колеги!
Якщо Ви хочете підтримати рідних загиблих поліцейських Дніпра - Артема Кутушева та Ольгу Макаренко:
Карта у ПАТ КБ "ПриватБанк": 5168742336088244
Макаренко Андрей Юрьевич ПБ
Карта у ПАТ КБ «ПриватБанк»: 5168757314181431
Кутушева Ганна Володимирівна

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень