Водій розповів, чому перевізники бояться показати реальний дохід (6 ФОТО)

Дещо про маршрутки

За кермом Роман Черняк

У Луцьку триває епопея з е-квитком. Дехто називає її «транспортним колапсом», бо ситуація там дійсно непроста, але ніяк не доходять руки описати.

Бо проблема комплексна, аспектів багато, за раз не опишеш. Наприклад, у Луцьку закриваються цілі маршрути, а перевізники розпродують свій рухомий склад, бо не хочуть працювати з е-квитками та валідаторами: не бачать смислу.

Чому?

Луцький водій Роман Черняк, який раніше працював на маршрутці № 26а (нині цей маршрут закрився), запевняє: перевізники давно б хотіли працювати відкрито, але не мають можливості.

Про це він розповів у коментарі ІА "Конкурент".

-     Не бачу сьогодні перевізника шахраєм. А його намагаються таким зробити.

Таким його показують по телевізору, так про нього пишуть. Кажуть всі, що перевізники шантажують тим, що закриваються, але я не бачу, в чому його шантаж.

Він закрив свій бізнес і продає свої автобуси. Це шантаж? 

Це ліквідація підприємства.

Роман Черняк

Люди працювали над цим багато років. І багато людей просто втратили роботу.

Моя думка така, що міська рада перевізника завжди душила. Мій батько також був перевізником. І ставили такі умови, що перевізник був змушений виживати.

І ціна проїзду регулюється міською радою.

Я розумію, що люди просто більше платити не можуть. Але від цього програє перевізник. Тому що всі витрати він бере на себе.

Чому ми не можемо обновити парк? А тому, що це не вигідно, перевізник також хотів би поставити новий гарний автобус і менше його ремонтувати, затрачати на це час. Проте все це неможливо.

Чому транспортний колапс?

Я думаю тому, що міська рада не хоче взяти на себе ризики, наприклад, на два місяці дати дотацію якусь, підняти ціну проїзду, бо це непопулярне рішення.

Але я впевнений на 100%, що вони скоро прийдуть все одно до цього», – вважає водій.

З його слів, перевізники дійсно бояться ставити валідатори, тому що їм доведеться платити водіям повну заробітну плату офіційно.

І бояться вони, бо знають, що не зможуть заплатити податки.

А не зможуть, бо у них просто на це немає грошей.

«Мій директор порахував, що він боїться виходу цього всього «на біле», бо якщо в нього не додасться чистого доходу, то він не зможе заплатити людям зарплату повністю.


Перевізники давно хочуть працювати відкрито, просто не можуть», – упевнений чоловік.

За кермом Роман Черняк

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень