Ціле «Відьмацьке містечко» планували створити на Софіївській площі у Києві? (6 ФОТО)

«До якого свята ми готуємось? Різдва чи Хелловіну?» (АК)

Фото від tv24

У світі вже давно робляться системні спроби вихолостити християнський зміст із празників Різдва та Великодня, замінивши все на оленів, кроликів, сантаклаусів, лісових ельфів та … відьм.

Спробу чогось подібного зробили цього року й в Україні, обравши для цього не що-небудь, а Софіївську площу.

Цей демарш викликав зрозумілий спротив усіх церков і православних, і католицьких, і протестантських.

Усі чітко зазначили, в своїх зверненнях та відозвах, що Зірка на ялинці символізує Христа і Різдво це – християнське свято, а не Геловін.

Фото від Folk Ukraine -- організаторів дійства

От, наприклад уривок зі звернення протестантських церков:

Починаючи з Середніх віків, європейська традиція встановлення прикрашеної ялинки на Різдво, яка пізніше набула поширення і на наших теренах, мала саме релігійне і глибоко символічне значення.


Так, сама ялинка, будучи вічнозеленим деревом, символізує вічне життя, дарувати яке людям і прийшов Ісус Христос. Ялинка завжди увінчувалася зіркою в пам’ять про Різдвяну зірку, яка вела мудреців на поклоніння новонародженому Христу.

При цьому наголошуємо, що Різдво Ісуса Христа є історичною подією, яка святкується у всьому світі, незалежно від можливих розбіжностей у традиціях святкування.


Відтак різдвяні символи і надалі мають залишатися такими, не повинні втрачати свого значення і не можуть бути замінені іншими.


З огляду на зазначене, прикрашення центральної ялинки не традиційною зіркою, а капелюхом, який сприймається саме як відьмацький атрибут, є нехтуванням та образою релігійних почуттів киян та інших громадян нашої країни, які є християнами.

Фото від Folk Ukraine

Особливого цинізму ситуація набуває з огляду на те, що це відбувається на Софійській площі, яка має сакральне значення для усіх християн нашої країни, і на фоні Святої Софії.

Видання також цитують слова о. Івана Сидора прес-секретаря ПЦУ

Капелюх на фоні тисячолітніх хрестів Софійського собору...

 

До якого свята ми готуємось? Різдва чи Хелловіну? Вже якщо ставите на історичній Софійській площі ялинку, то потрібно мати здоровий глузд і увінчати її зіркою, яка і символізує Різдво, світло, надію. А не відьмацькою шляпою, яка з Різдвом і Новим роком нічого спільного не має.

Ну, так вважають священнослужителі, але організатори встановлення капелюхів не приховують, що їх мета була – поглумитися. Ось що пишуть:

«Друзі, не хвилюйтеся, в переддень Святого Миколая зірка змінить чарівний капелюх на головній ялинці!» – написали 11 грудня ввечері організатори святкового дійства в центрі столиці Folk Ukraine. То ж хто не має фотографії з ялинкою в капелюсі – ловіть момент

Фото від Folk Ukraine

Отже капелюх все ж задумувався саме як «чарівний». І кому ж мав належати цей чарівний капелюх?

Точніше – всі ці чарівні капелюхи та хатки мало не на «курьих ножках»?

Виглядає, що організатори з Folk Ukraine – за кілька (надцять) мільйонів освоєних коштів -з вирішили влаштувати на Софіївський площі буквально кількатижневий відьмацький шабаш.

Цікаво при цьому y якому вигляді вони збиралися представити «українських дітей», які мали там постійно витанцьовувати і по різному розважати публіку.

Зліва-направо: так виглядають українські діти «Всилько», «Любко» та «Соломія» від Folk Ukraine. Організатори закликали всіх із ними знайомитися, гратися і фотографуватися упродовж свят на Софіївській площі та в інших локаціях

Для великої «дитячої масовки» псевдоукраїнських ельфів, очевидно, мали б бути ви користані ті ж самі танцюристи, що вже прекрасно проявили себе на День Незалежності України.

І, до речі, в тому самому місці.

Шкода, що не вдалося Folk Ukraine та їх спонсорам здійснити задумане.

Скільки б прогресивно-мислячих людей в Україні були задоволені.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень