«Усупереч закону»: Американський «Танчик» на ім’я «Крісті» приберуть з Пивзаводу на… Кладовище (ФОТО)

Назустріч «численним зверненням рівнян» (sic!)

Дівчину ліворуч ви знаєте, і бачили не раз

Чимало людей в Рівному переконані, що «Танчик» зі скверу на Пивзаводі хочуть знести, аби збудувати на його місці... багатоповерхівку.

Нам в таке повірити – важко.

Так само як і в легенду про «численні звернення рівнян, громадськості та трудових колективів, назустріч яким», як у радянські часи, і було сьогодні вирішено – прибрати кльовий «Танчик».

 

Прибрати цю нашу унікальну міську великогабаритну іграшку, яка тішила око, і якою «гралися» невідомо скільки поколінь рівненської малечі, навіть не підозрюючи ні про який «комунізм», аж поки в Рівному не з’явилася «одеситка» Бобровська і не вирішила, що «Танчик» треба знести, бо інакше ці діти тут почнуть масово вступати в КПРС.

Ситуація з нашим рівненським "Танчиком" мені загалом нагадує цей кадр

Між іншим, цікаво, а ви знаєте, що цей наш «Танчик» він – американський?... Ми не знали.

Як повідомляє в одному з коментарів Микола Ярощук

Це американський танк Крісті. До речі, єдиний такий пам'ятник-макет взагалі. Там же знаходиться і поховання.

Ліворуч навпроти танчика уже давно й розкішно засідає... Суд

Останнє зауваження теж є доволі цікавим. Бо воно означає, що «Танчик» НЕ ПІДПАДАЄ під дію Закону «Про Декомунізацію» (про це нижче Чітко і Відкрито говорить посадовець РОДА – авт.)

Тобто, нашого американського «Танчика» на ім’я «Крісті» забирають у дітей і зносять (бо ніхто з дурної голови не почне відновлювати «камінну гору» з танкеткою десь на «Дубенському») в угоду лічно – депутату Бобровській?

 

Прикриваючи це волюнтаристське рішення «колегіальним голосуванням» та посутньо… обманом?


Обманом про «численні звернення рівнян». Правильно?

Ну, але чого не зробиш для нардепа.

Хто знає, можливо на цьому місці, дійсно, з часом могла б вирости якась багатоповерхівка. Наприклад, для суддів. Які працюють поряд. І не тільки (Фото "Четвертої влади")

ОТЖЕ

Начальник відділу охорони історико-культурної спадщини  управління культури і туризму Рівненської обласної адміністрації  Юрій Калітинський повідомив Радіо Трек:

- Комісія, яка засідала сьогодні, більшістю голосів проголосувала за перенесення могил та пам’ятників Дундичу та Богомолову на «історично визначене місце».

 

Ще мають визначитись з місцем захоронення, чи це буде Грабник чи Дубенське меморіальне кладовище. У протоколі засідання комісії зазначено, що місце має визначити місто.

 

Кардинально було позитивно проголосовано про перенесення могил та пам’ятників.

Нагадаємо, автор пропонував просто взяти наш "Танчик" перефарбувати в рожевий колір і не чіпати. Хтось ще пропонував забрати саму таблицю. Теж варіант

Калітинський також повідомив цікавий факт:

Погодження на перенесення чи переміщення архітектурної пам’ятки місцевого значення здійснюється з дозволу Міністерства культури.

 

Процедура така, що треба спочатку в поданні вказати, куди воно все буде переноситися.

По суті, наш "Танчик" - це вже давно не що інше, як справжній артоб'єкт європейського рівня

АЛЕ

До початку сьогоднішнього голосування на комісії не було визначено, куди саме переноситимуть пам’ятники з останками – чи на Грабник, чи на Дубенське меморіальне кладовище.

Як зазначив Калітинський,

Рішення про перепоховання є . Тобто ці пам’ятники не будуть просто знесені.

 

Їх «перенесуть», а самі людські останки перепоховають на кладовищі з усіма релігійними процедурами та з дотриманням усіх законів.

Наш «Танчик» завжди мені виглядає тут таким упертим малим добрячком, який по-бойовому так лізе на цю якусь величезну гору... Сходіть подивіться на нього, поки він є. Скоро його приб’ють

Нижче – фактичний діалог, який відбувся сьогодні між журналістом та Юрієм Калітинським (посадовцем РОДА):

- Це стосується декомунізації? – запитує журналіст.

- Безумовно. Хоча... по закону могили і поховання декомунізації не підлягають. Не підпадають під таку дію. Тобто, згідно з законом вони могли б бути там, де вони є. Але є звернення до міського голови, петиції навіть писали. І до нас до комісії були звернення щодо перепоховань, і більшістю голосів на комісії підтримали це рішення про перепоховання.

- За чиї кошти повинні проводити перепоховання і перенесення пам’ятників? За кошти з міського бюджету?

- Безумовно. Про суми не говорилося, це технічне питання, я так думаю, що міська рада це має вирішувати. У міській раді припрацьовуватимуть питання ексгумації, перепохованні і так далі. Думаю, що поки що вони теж вам не назвуть суму.

Місце, де завжди з радістю гралися діти. Що його чекає?... А "Танчик"... Ви вірите, що він збережеться при перенесенні на кладовище?... І що, тепер дітям ходити туди гратися?

Ну, от така історія, яка вже давно була описана в одному фільмі, в якому ми завжди легко побачимо учасників нинішньої спроби НЕ законного, а волюнтаристського знищення «Танчика» у м. Рівне.

Танчика на ім’я «Христина».

 

«Крісті»

Від Редакції

Це авторська колонка. Усі думки та висновки, окрім конкретних і незаперечних фактів - авторські

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень