ТзОВ. «Верес» продали «партнеру» зі Львова?! (6 ФОТО)

Поворот...

Ілона Скала на фото - крайня справа

Сьогодні агентство журналістських розслідувань «4 влада» подало ґрунтовний матеріал під назвою

Як «народний» футбольний клуб «Верес» перейшов під контроль львівського бізнесмена

З нього випливає, що у першій лізі чемпіонату України з футболу наше місто та нашу область представлятиме не Футбольний клуб «Верес»  (зареєстрований як Громадська спілка «Рівненський футбольний клуб «Верес-Рівне»), а  ТзОВ «Футбольний клуб «Верес-Рівне» зі статутним капіталом 500 тисяч гривень. Де

61% (305 тисяч) належить ПАТ «Лівівський холодокомбінат» і 39% (195 тисяч) Громадській спілці «Рівненський футбольний клуб «Верес-Рівне».

Як пише «4 влада», ТзОВ «Верес» зареєстроване 15 квітня 2016 року.

Кінцевий бенефіціарний власник (контролер) – Копитко Богдан Йосипович, львів’янин, власник Лівівського холодокомбінату.

Керівник ТзОВ «ФК «Верес-Рівне»Дедишин Ігор Михайлович – в минулому спортивний журналіст, футбольний менеджер ФК «Карпати» та менеджер медіахолдингу «ЗІК». Львів’янин став віце-президентом ФК «Верес» всупереч пункту у статуті, який дозволяє членство лише мешканцям, або уродженцям Рівненщини.

Важливим є цей фотодокумент.

Це атестат, який дає право саме ТзОВ на участь у Всеукраїнських змаганнях з футболу серед команд Першої ліги в сезоні 2016/2017.

«Четверта влада» зв’язалася телефоном із президентом футбольного клубу «Верес» Олексієм Хахльовим. Подаємо цю розмову та наш коментар нижче.

– Виходить, що клуб вже не народний?

– Клуб народним був, народним є і народним буде. Що таке народний клуб? Громадська спілка, яка мала атестат як професійний футбольний клуб на участь у футболі 2015-16-го року у Другій лізі. Є поняття власності. Стосовно особливих вимог до команд, які беруть участь у професійному спорті, є певні вимоги щодо атестації футбольних клубів. Він не може бути громадською спілкою, тому що громадська спілка у нас апріорі є неприбутковою організацією.

– Але ж громадська спілка може бути засновником товариства з обмеженою відповідальністю.

– Правильно. Власне по такій процедурі ми й пішли. Громадська спілка заснувала Товариство з обмеженою відповідальністю, яке має право брати участь у змаганнях з професійного спорту, отримувати прибутки і здійснювати трансферну діяльність футболістів…

– Але 61 відсоток (контрольний пакет) фірми належить львівському бізнесмену.

– Все правильно. Коли ми зіштовхнулися з питанням у тому, що маємо перспективу виходу у Першу лігу, ми порахували бюджет наступного року. От сьогодні бюджет наступного року участі Народного клубу «Верес» – близько 15-ти мільйонів гривень.

Переді мною стало питання, де взяти кошти. Навіть якби кожен член громадської спілки заплатив 100 гривень внеску, цих коштів не вистачає для функціонування команди.

Ми провели прес-конференцію, і на ній було сказано, що ми домовилися не просто зі спонсором, а спонсор, який почав з нами співпрацювати. І через якийсь час цей спонсор перейшов у партнери.

Громадська спілка і Львівський холодокомбінат заснували фірму – ТзОВ «Футбольний клуб «Верес-Рівне». Умовою цього партнерства було таке: громадська спілка передає в товариство бренд, тобто назву Народний клуб Верес Рівне і логотип, з однієї сторони, а партнер готовий компенсувати дефіцит бюджету для участі у Першій лізі, мало того, ставити завдання перед командою для виходу у Прем’єр-лігу, і витрачати на це свої кошти.

Тому, оцінивши нематеріальний актив у вигляді торгового знаку і назви, і оцінивши грошовий внесок, який здійснила фірма, прийнята була така форма розподілу власності у ТзОВ. ТзОВ саме по собі нічим не цікаве, крім того, що воно отримало атестат на один рік, і йому на один рік дали право використовувати бренд Народного клубу «Верес».

Бренд Народного клубу «Верес» неможливо приватизувати чи продати, чи купити. У нас є громадська спілка, якій він належить. Він не може більше нікому іншому належати. Я за це несу відповідальність перед кожним членом.

– Про який саме бренд мова? Ви маєте зареєстровану торгову марку?

– Ми подали на реєстрацію торгового знаку «Народний клуб «Верес-Рівне», оформлений у вигляді логотипу. Назва, графічне зображення, кольористика.

КОМЕНТАР

Треба зазначити, що у квітні, дійсно, мала місце прес-конференція, на якій згадувалося про особливе «партнерство» з Львівським Холодокомбінатом, однак, повідомлення про суть цього «партнерства» явно не було головним предметом згаданої прес-конференції. На нього мало хто звернув увагу.

Фактично, до сьогоднішнього дня більшість рівнян (та й журналістів) не уявляли собі, що в Першій лізі нас тепер представлятиме ТзОВ «Верес».

 

Як поєднати «коня и трепетную лань», комерційний статус підприємства ТзОВ «Верес» та ідеологічну базу «Народного клубу «Верес» - про це ми, певно, почуємо від керівництва ФК «Верес» уже найближчим часом.

Нагадаємо, засновниками Громадської спілки «Рівненський футбольний клуб «Верес-Рівне» у березні 2015 р стали Міська спортивна громадська організація «Рівненська міська федерація футболу» та Спортивна громадська організація «Рівненська обласна федерація футболу». Загалом клуб нараховує зараз 3 тисячі 728 членів і регулярно отримує достатньо велике фінансування з міського бюджету Рівного.

Як тепер бути далі з цим фінансуванням – теж незрозуміло.

На п’ятницю, 10 червня, заплановане засідання Наглядової Ради, де зокрема серед пунктів порядку денного ми бачимо такий:

2.       Заслуховування інформації про частки ГС «Народний клуб «Верес-Рівне» та ПАТ "ЛЬВІВСЬКИЙ ХОЛОДОКОМБІНАТ" в ТОВ «Народний клуб «Верес-Рівне».

Цікаво, що попередньо ні Наглядова Рада, ні Загальні збори клубу ніяких погоджень на жодні ТОВ не давали.

Незрозумілим також є, чому в порядкому денному засідання Наглядової ради фігурує якесь нове ТОВ «Народний клуб «Верес-Рівне». Що це?... Той самий ТзОВ «Верес» тільки вид збоку?

Вірогідно, нас чекає тепер ціла низка пояснень та роз'яснень, розчарувань, коментарів та емоцій.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень