ЗНО-2016 - цьогоріч знову зміни

Зокрема, змінилися терміни проведення ЗНО та додалися обов`язкові предмети

Цього навчального року основна сесія ЗНО розпочнеться 5 травня і триватиме до 10 липня. 5 травня випускники шкіл складатимуть незалежне оцінювання з української мови та літератури, що, як і минулого року є обов’язковим та зараховуватиметься як підсумкова державна атестація у школах. До цього переліку також додається й історія України та математика на вибір, розповідає директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк:

 

У 2016 році у форматі зовнішнього незалежного оцінювання будуть проведені для всіх випускників українська мова і література і, також, математика або історія України на вибір учня. У школі учні здаватимуть державну підсумкову атестацію з іноземної мови, як обов’язковий предмет. А всі решта предметів, які випускники оберуть собі – вони уже здаватимуть у червні.

 

У тестах з англійської мови цьогоріч додадуть аудіювання. Як зауважила Лариса Сердяк, обов’язковим ЗНО з англійської мови може стати вже наступного року. Загалом, учасники ЗНО матимуть змогу складати тестування максимум з чотирьох предметів із дванадцяти запропонованих. 

Варто додати, що вищі навчальні заклади можуть розробляти свої умови вступу, що стосується кількості та переліку необхідних предметів на ту чи іншу спеціальність. Цю інформацію на своїх сайтах ВУЗи мають розмістити до 1 грудня, говорить очільник обласного управління освіти Григорій Таргонський:

 

Вони мають бути оприлюднені на сайтах вищих навчальних закладів не пізніше 1 грудня. Отже, випускники мають можливість до 1 грудня визначатися з тими чи іншими вищими навчальними закладами, куди вони мають бажання вступати, з 1 грудня вони вже конкретно мають можливість визначити для себе, які предмети обов’язкові для вступу в той чи інший навчальний заклад.

Реєстрація на пробне тестування, яке пройде у квітні, розпочнеться у січні. А вже наступного місяця – у лютому – розпочнеться реєстрація на основну сесію ЗНО.

Між тим, цього року востаннє учні коледжів та технікумів матимуть можливість продовжити своє навчання у ВИШах без складання тестів. Зауважимо, що цьогоріч на Рівненщині зі шкіл випуститься 8 475 тисяч школярів, що на 500 випускників менше, ніж минулого року.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень