Скільки у Рівному коштує вилікуватися від грипу?

Кореспондент Радіо Трек пройшовся центральними аптеками міста і дізнався вартість популярних препаратів

Грип та ГРВІ не тільки шкодять здоров’ю, але й суттєво б’ють по кишені звичайних рівнян. Наш кореспондент сьогодні відвідав кілька аптек у центрі міста, аби з’ясувати вартість найбільш популярних противірусних препаратів та звичайних ліків, які найчастіше купують рівняни.

Серед іншого можна відзначити, що в аптеках було досить багато людей, і практично в кожній, куди заходив представник «Радіо Трек», довелося постояти у черзі.  

Медична маска коштує від 4 грн до 7,90 грн.

Популярний Аміксин ІС - 270 грн за пачку (180 грн за три таблетки).

Гропринозин як противірусний препарат призначають часто і дорослим, і дітям, коштує 362 грн за упаковку, або 132 грн за 20 таблеток.  

Сироп від кашлю Гербіон (плющ) від 92,50 до 101 грн.

Таблетки Ібупрофен , які нині використовують для зняття температури – 18 грн. Слід відзначити, що чимало хворих розповідають, що Парацетамол при цьогорічному вірусі температуру практично не збиває.

Використовують для полегшення симптомів і Фармацитрон, його упаковка коштує 108 грн, або 11 грн за один пакетик.

Вітамін С вітчизняного виробництва коштує 4,05 грн за 10 таблеток.

Таким чином, якщо в аптеці взяти препаратів для одного дорослого хворого із розрахунку лікування від жару на три дні, доведеться викласти як мінімум 325 грн.

Слід зазначити, що це вартість звичайних ліків, без урахування специфічних препаратів, які можуть призначати лікарі при виникненні ускладнень, як то бронхіту чи пневмонії, або антибіотиків при кашлі чи жорсткому диханні.

Крім того, відомий препарат від грипу Таміфлю у рівненських аптеках нам знайти не вдалося. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень