Що розповість про своє убивство «воскреслий» Куб’юк?

Це якщо ні у кого не буде 37,5

Давид Ніколаєв - другий зліва, Володимир Куб'юк - по центру

На початок лютого призначене перше судове засідання у справі за звинуваченням відомого раніше рівненського активіста Давида Ніколаєва у замовному убивстві іншого активіста – Володимира Куб’юка.

Під час затримання

Спецоперація з «убивством» Куб’юка та затримання Ніколаєва відбулися рівно за рік до початку суду – на початку лютого 2020 року.  Ніколаєва затримали під час його зустрічі з виконавцем убивства, якого він найняв і якому передав гранатомет РПГ-18 і дві бойові гранати.


Принаймні, так повідомляла тоді пресслужба СБУ. «Кілер» саме звітувався про виконання замовлення і показав фото нібито убитого Куб’юка, аж тут з’явилися працівники СБУ.

Під час затримання

До цього оперативники отримали інформацію про те, що раніше судимий рівнянин замовив вбивство активіста через те, що той нібито перешкоджав йому у нелегальному видобутку бурштину та розкраданні лісу. 

Виконати замовлення «погодився» оперативний працівник. Убивство було розігране, а фото – постановочне, проте Ніколаєв цього не знав.

Пресслужба СБУ тоді також повідомляла, що убивство активіста «замовили», бо він протидіяв нелегальному видобутку бурштину та вирубуванню лісів. Нібито Куб’юк заважав Ніколаєву налагодити свою схему.


Ніколаєв це заперечував, а його дружина Любов Українчук казала, що затримання її чоловіка може бути пов'язане з іншим - зі спробою незаконного захоплення його підприємства.  


У неофіційних колах говорили, що йшлося таки про переділ сфер впливу на нелегальних бурштинових копальнях.

Володимир Куб’юк раніше був в УНСО, але у 2014 році у партії почалися поділ та розбрат за право керувати. У Рівному він найбільш відомий проведенням кілька років тому «сміттєвої люстрації» Миколи Шершуна,  який колись керував «Рівнелісом».

Нині Куб’юк є засновником та головою кількох громадських організацій та спілок, зокрема, «Української народної самооборони Дубенського району» в Дубні, Рівненської обласної громадської спілки користувачів мисливських угідь у Рівному, «Мисливського господарства «Лісовик-гранд»» у Млинові.

Давид Ніколаєв

Давид Ніколаєв раніше займався деревообробним бізнесом, а коли почався Євромайдан, вони з дружиною стали активними учасниками багатьох тодішніх подій.

У 2016-му вони стали засновниками ГО “Правий сектор Захід”, однак у «Правому секторі» теж стався розкол, і на той час «правих секторів» було вже багато – кілька десятків організацій, в назві яких згадується це словосполучення.

Любов Українчук

Любов Українчук є власником і директором фермерського господарства “Полунична Магія”. У 2014 році вона увійшла до Рівненського люстраційного комітету, який збирався очистити владу, однак комітет швидко розпався.

У 2019-му ця жінка заявляла амбіційний намір балотуватися в президенти, проте не мала грошей на реєстраційний внесок, тож до реєстрації її кандидатом справа не дійшла.

Після затримання Ніколаєва працівники СБУ провели у Рівному кілька обшуків і повезли затриманого у Київ. Його помістили у слідчий ізолятор, де він перебуває дотепер.

Кожні два місяці суд переглядає міру запобіжного заходу й залишає підозрюваного під вартою. Ніколаєву інкримінують умисне вбивство, вчинене на замовлення.

Кожного разу на суд приходить Любов Українчук, і не сама, а з групою  прихильників Давида Ніколаєва. Одразу після затримання чоловіка пані Українчук розповідала, що доказів злочину або підготовки до нього у правоохоронців немає, і що дії СБУ буде оскаржено.

Проте Ніколаєв і далі перебуває під вартою. На останньому з цього питання судовому засіданні жінці навіть стало зле. Вочевидь, їй поки що не вдалося оскаржити дії СБУ.

Потерпілий у справі – Володимир Куб’юк, його суд викликає на перше судове засідання.

Що розповість про своє убивство «воскреслий» Куб’юк – стане відомо, якщо ні у нього, ні у жодного іншого учасника процесу не виявиться підвищена температура тіла.

У кого при вході наміряють 37,5 – той на суд не потрапить у зв'язку з карантинними обмеженнями.

Усі фото – з відкритих джерел

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень