Путін готовий на перемир’я по лінії вогню, а NYT – закликає до переговорів між Україною та РФ? (ФОТО)

«Війна і Мир» (с)

США, як відомо, зробили все, аби Ерефія мала змогу перегрупуватися і піти в наступ на знекровленні та позбавлені належного озброєння війська України.

На тлі того, що Путін виїхав до Пекіну, до Києва прилетів Блінкін. Візит американця був явно пов'язаний не з наступом РФ на місто Вовчанськ.

Є всі підстави вважати, що Блінкен приїхав у черговий раз схиляти Зеленського до Миру.

 

І те ж саме робитиме Китай відносно Пу

Паралельно, мережею поширюється вкид, що, начебто, Путін готовий до припинення вогню та бойових дій і початку переговорів, виходячи з тих позицій, що їх зараз займають сторони.

Тим часом The New York Times пише, що переговори між РФ та Україною вже, дійсно, не за горами:

Численні фактори сприяють російському військовому просуванню, включаючи затримку американського озброєння та технологічні інновації Москви на полі бою.

Білий дім, зокрема, стурбований тим, що Росія змінює траєкторію війни в Україні. Відтак наступ РФ на Харківщину змусив Україну спрямувати свої й без того проріджені війська на захист території, яку вона відвоювала у російських військ під час приголомшливої перемоги восени 2022 року.

 

Окрім того, багатомісячні дебати у Вашингтоні про те, чи варто надсилати Україні пакет зброї та боєприпасів на суму 61 мільярд доларів, створили можливість, якою Росія явно скористалася, навіть попри те, що Конгрес зрештою ухвалив закон.

 

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що «немає сумнівів, що тривалі затримки з відправлення зброї мають свою ціну».

Видання наголошує, що через затримку фінансування США Росія змогла досягти величезної артилерійської переваги над Україною.

Однак, маючи більше боєприпасів протиповітряної оборони, Україна зможе відтіснити російські літаки далі, що ускладнить для Росії атаку з повітря.

Деякі зовнішні експерти попереджають, що справжня стратегічна мета Росії при захопленні території навколо Харкова полягає в тому, щоб змусити українські війська рухатися для зміцнення міста, послаблюючи лінію фронту в інших місцях.

 

Це може створити можливість для ще одного російського наступу в червні на Донбасі.

Аналітики NYT вважають, що ситуація може змінитись, а може й ні. Одначе в адміністрації Байдена зростає відчуття, що наступні кілька місяців можуть виявитися критичними.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень