«Моє розуміння: у Путіна – стан паніки», - каже Христо Грозєв, якого пов’язують з розвідкою Британії (ФОТО/ВІДЕО)

Добре, якби «Bellingcat» та МІ-6 мали рацію

Вважається, що відомий журналіст-розслідувач Христо Грозєв більшість своїх інсайдів отримує від спецслужб і в першу чергу від британської МІ-6.

Тим цікавішими є ті чи інші його заяви:

«Президент Росії Володимир Путін усвідомлює, що Росія не може досягти в Україні успіху, і намагається врятувати свою репутацію» , - таку думку болгарський журналіст висловив днями в ефірі телеканалу «FreeДом».

Головний розслідувач Bellingcat -- Христо Грозєв

Грозєв вказав на три чинники, які посилюють стрес у президента країни-агресора:

  • Перший – безуспішна «спецоперація»,
  • Другий – потреба в масовій мобілізації, яку Путін побоюється оголосити у РФ,
  • Третій – міжнародна ізоляція.

ПРЯМА МОВА:

«Я не можу собі уявити ситуацію, в якій Путін вважає, що в нього йде успішна «операція», чи навіть напівуспішна.

 

Тому всі його виступи останніх тижнів можна вважати спробою хоч якось врятувати  свою репутацію», – вважає розслідувач Bellingcat.

Він уточнив, що, попри зусилля пропаганди, росіяни цілком усвідомлюють величезні втрати своїх збройних сил в Україні.

При цьому, на думку Грозєва,острах Путіна оголосити офіційну мобілізацію свідчить про розуміння, що навіть «зомбоване суспільство» в ерефії не готове до цього.

«Занадто багато, десятки тисяч матерів і батьків розповідають своїм друзям і родичам, що зниклі сини або чоловіки не повертаються.

 

А їх не попереджали, що буде така ціна», – наголосив розслідувач.

Люди на росії вже відкрито заявляють, що вони проти війни

Одночасно Грозєв вважає, що без мобілізації путін не зможе продовжувати війну і тим більше її – виграти. Особливо, коли зміниться співвідношення сил. Тож РФ проводитиме приховану мобілізацію, але її ресурси не нескінченні.

«Моє розуміння, що в нього (путіна – ред.) – стан паніки».

 

Тим паче, що міжнародна ізоляція, на думку Грозєва, додає Путіну стресу, бо він не очікував такого сценарію.

НАГАДАЄМО:

  • 24 лютого Путін оголосив про вторгнення в Україну під виглядом «демілітаризації» та «денацифікації» України. Спочатку, за даними СБУ, путін розраховував захопити Україну за кілька днів. Але бліцкриг провалився.

  • Президент Франції Еммануель Макрон за підсумками зустрічі із президентом України Володимиром Зеленським 16 червня у Києві заявив, що Німеччина та Франція не вимагатимуть, щоб Україна йшла на поступки у переговорах з Росією. Крім того, французький президент переконаний, що «Росія не може і не має перемогти», але війна швидко не закінчиться.

  • Глава ГУР Міноборони України Кирило Буданов прогнозує, що в серпні настане переломний момент у війні з Росією і вже в найближчому майбутньому Україна відновить контроль над своїми територіями. Секретар РНБО Олексій Данілов 5 липня заявив, що війна «не буде короткою з урахуванням того, що ворог не знімає своїх завдань».

  • Путін заявив 7 липня, що РФ, «за великим рахунком, серйозно поки нічого ще не починала» у війні проти України, але не відмовляється і від мирних переговорів.

  • Зеленський в інтерв'ю, опублікованому 8 липня, зазначив, що Україна не має наміру йти на територіальні поступки росії для зупинення бойових дій. За його словами, відповідальним за розв'язання війни проти України є особисто Путін.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень