Ліквідувати «Верьовки» та «Вірського. Ви За чи Проти?» (6 фото)

Дещо про «Славу України» (АК)

Колізія з Лисим та хором ім. «Верьовки» показує дві прикрі речі.

Перше:

Між командою Зеленського та прихильниками Порошенка – немає принципової різниці. Вони однакового не люблять Україну. Посутньо вони щиро і віддано люблять тільки – Захід.

 

Лише «порошенківці», при цьому, лукаво вдають з себе «патріотів», а команда Зеленського відкрито декларує, що вони – космополіти.

 

Показує, шо їм просто пофіг все «українське». Бо вони – «громадяни світу».

Друге:

При тому, що Порошенко і Зеленський – у політичному смислі – «близнецы братья», Зеленський у плані ефективності втілення антиукраїнських задумів та ідей є «Порошенком в квадраті».

 

Те, що Порох лише думав і хотів би зробити, Зе робить легко і без найменших сентиментів. Як ідеально запрограмований – робот-ліквідатор.

Подивимося ще раз на цю колізію Лисого і Сосни

Насправді, ми всі з вами чітко розуміємо, що Гонтарєва – із вірогідністю у 99,999% – сама спалила собі хату руками власних охоронців тієї ж самої хати.

 

Тобто, якби Лисий для свого іронічного номера запросив людей із якогось районного будинку культури в м. Київ, то всі ми з більшою чи меншою гіркотою (або відразою) просто посміялися б над цим номером.

Точніше, 90% з нас навіть і не знали б про цей номер, і не говорили б про нього, бо ніхто б на таке не звернув уваги. Тим паче, що ми з вами той «95 квартал» і не дивимося. Правда?

Резонансним їх номер зробив саме хор ім. Верьовки

Чому?...

 

Бо цей хор – символ.

 

Символ України.

Ще за СРСР, коли все українське було в загоні, люди йшли на цей хор і на ансамбль танцю ім. Вірського як на зустріч однодумців – українських патріотів, дисидентів та націоналістів.

Йшли, аби надихнутися силою і красою Української Ідеї.

 

Ідеї – прямо зашитої в художніх рішеннях Верьовки і неймовірних хореографічних образах – Вірського.

Якби треба було назвати лише одну річ, яка б виправдовувала існування УРСР, то ми могли б із легкістю назвати ось цей тандем Верьовки та Вірського, бо вони сотворили те, чого без СРСР ми з вами, можливо б і не мали взагалі.

Ніколи.

Вони піднесли український танець та українську пісню до рівня неймовірно ефективної, емоційної та високомистецької ідеологічної – пропаганди.

 

Піднесли, не позбавивши при цьому справжнього українського народного драйву, а навпаки, підсиливши його – грандіозним епічним розмахом.

Росіянин, француз, поляк, німець, чех чи італієць (будь-хто), дивлячись виступи цих колективів і порівнюючи їх із власною «народною творчістю», неодмінно задавався, задається і буде задаватися питанням:

- Що це за народ, який має таке диво, який має таку силу і такий розмах?

 

- На що ж здатен цей народ – красень!?

На жаль, Верьовка, Вірський та ілюстратор «Енеїди» Анатолій Базилевич показали нам у своїх творах такий образ і таку ідею України, які прямо суперечать всьому, що оце ми з вами – будуємо останні 28 років.

Візьміть будь-кого: Ющенка, чи Порошенка.

Їхня Україна це країна – злидень.

Країна, яка слухняно цілує чоботи іноземцям, щось постійно скиглить і випрошує, заглядаючи до рота США, Євросоюзу та млосно називаючи Польщу «нашим адвокатом у Європі»

 

Польщу, яка 28 років годується як несита з України і навіть не думає казати дякую.

Просто, подивіться на Україну, яку ми з вами сотворили і порівняйте це із вражаючими картинами Базилевича, з переможним громом хору Верьовки і з несамовитим розмахом «Гопака» Вірського.

По суті, таке порівняння показує нам – несумісні речі.

Лише збірна України, коли вона в меншості перемагає Португалію – відтворює цей дух, про який знали і Верьовка, і Базилевич, і Вірський.

Характерно, що саме Хор ім. Верьовки виконував "Ще не вмерла Україна" перед нашим матчем із Португалією. При цьому Ансамбль ім. Вірського ще й виконав передматчевого "Гопака"

Дух, який вони закарбували для нас – як Архетип.

Як пряме нагадування кожному – якою, насправді, має бути Україна.

 

За власним відчуттям – самої себе.

І от сьогодні прихильники та члени команди Порошенка кажуть, що нам треба ліквідувати Хор ім. Вірьовки та Ансамбль ім. Вірського.

Цим прихильникам Порошенка вторить міністерство культури ім. Зеленського.

Їм усім гаряче аплодує Польща.

Бо поляки ніколи не мали ні таких танців, ні таких пісень.

Разом із поляками їм так само гаряче аплодує цілий легіон – не останніх рівнян.

 

Чому?... Не коментуємо

Ви тільки подивіться це відео, зняте перед матчем "Україна" - "Протугалія"

Знаємо одне: завжди і всюди – всіма народами світу: святими, воїнами, героями і царями – завжди найбільше цінувалися – Символи.

Хор Верьовки є одним із символів України.

 

Те, що з ним повелися сьогодні негідно, жодним чином не змінює суть і значення цього символу. Той, хто допустив наругу над Символом, має бути покараний.

 

Як мінімум, має йти у відставку.

 

Вочевидь, це має зробити і керівник хору Верьовки, і міністр культури України, який допустив, що хор Верьовки боїться відмовити привладному «95-му кварталу».

Також наш осуд має бути скерований проти всіх і кожного, хто підважує значення національних Символів для України та виступає за їх знищення.

Розуміємо, що такі заклики виглядають акі волання в пустелі, але кожен має робити свою справу.

Ми маємо робити свою і вказувати – куди все йде.

Сьогодні вони спільно («порошенківці» та «зе-команда») знищать Хор ім. Верьовки та Ансамбль ім. Вірського, завтра разом – вони продадуть Землю та стратегічні підприємства України;

 

Далі вони заборонять вивчення в школі «Заповіту» та «Гайдамак» (останніх вже вилучили з програми ЗНО);

 

Пізніше, коли сюди прийде Польща, їм залишиться просто знести пам’ятники Шевченку та перейменувати вулицю С. Бандери. Бо це також символи, які треба стерти з лиця землі.

 

І ніхто тоді не виступить проти.

 

А ті, хто сьогодні виступає за ліквідацію Символів, ще й «просвіщьонно» плескатимуть у долоні.

Так буде.

Так буде, якщо, нині ми допустимо розправу над символами України: колективами «Верьовки» та «Вірського»

І потім не кажіть, що вас – не попереджали.

«Понад усе» (с)

Запитайте себе чи схвалив би Миколайчук ідею -- ліквідувати Хор ім. Верьовки та Ансамбль ім. Вірського?... Запитайте і подивіться йому в очі

P.S.

УВАГА:

Роман Пелех

До відома: 10 листопада 2019 р. хор ім. Г. Верьовки буде у Рівному.

Від Редакції:

АК – авторська колонка. Усі оцінки та думки в матеріалі – авторські

Маєте іншу точку зору, здатні висловити її у вигляді тексту?

Пишіть і надсилайте: snowball@radiotrek.rv.ua

Збільшіть і прочитайте

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень