Багатолюдна хода УПЦ (МП) в м. Рівне сколихнула соцмережі (ФОТО)

Куди там київським «прайдам» братися (AK)

Фото -- минулорічне

З Рівного вирушила у хресну ходу майже кілометрова колона прихожан Московського патріархату пише «Рівне вечірнє»

При цьому видання посилається на Instagram-групу rivne_1283:

По обіді від Свято-Георгіївського подвор’я,що неподалік Будинку офіцерів у Рівному, вирушила колона парафіян УПЦ, що у єдності з Московським патріархатом.

 

Очевидці пишуть, що колона розтягнулася майже на кілометр. Прихожани несуть ікону та моляться. Їх супроводжує патрульна поліція.

Фото з місця подій сьогодні

Хресний хід вирушив до Онишківців Дубенського району, де є жіночий монастир та джерело Святої Ганни.

 

Хода триватиме шість днів та має 120 кілометрів протяжності. Взяти участь у ході могли всі охочі.

Це дійсно так.

Якщо зайти на сайт Рівненської Єпархії УПЦ (MП), то знаходимо оголошення про цей захід, який там називається:  ХРЕСНИЙ ХІД з Чудотворною іконою Божої Матері «Отчаянных Единая Надежда»

Чому образ має назву російською, не повідомляють, але пишуть, що це ікона, перед якою молився прп. Амфілохій Почаївський

За 6 днів під дощем і сонцем паломники пройдуть відстань 120 км від Свято-Георгіївського подвор’я м. Рівного до скита святої праведної Анни с. Онишківці.

Типово вважається, що на таку прощу мають іти люди, які відчувають за собою багато гріхів, або… мають певні проблеми в родинах. Наприклад, проблеми зі здоров’ям.

Як зазначається:

Кожного дня звершуватиметься Божественна Літургія, молебни і акафісти перед чудотворним образом «Отчаянних Єдіная Надєжда».

 

Усі охочі православні християни зможуть посповідатись, причаститись та помолитись. Нехай Пресвята Богородиця вислухає наші молитви та прохання, нехай буде любов та злагода в наших сім’ях, і нехай Господь благословить миром нашу землю.

Цікаво, що подібна хода повторюється в Рівному щорічно вже багато років, але кожного разу повідомлення про неї викликають у Рівному бурю емоцій.

Ці повідомлення репостять, коментують, лайкають і, безперечно, під ними сваряться.

 

Сваряться куди сильніше, ніж у гілках про гей-парад у Києві.

 

Можливо, це тому, що Київ далеко, а Рівне, от воно – за вікном.

До речі, як повідомляє сьогодні ж «Рівне вечірнє»,

УПЦ Московського патріархату хоче збудувати у Рівному чоловічий монастир.  

 

Кажуть, що проєкт відповідного рішення з’явився на сайті Рівненської міської ради днями. Ініціатором виділення ділянки під будівництво чоловічого монастиря виступила релігійна громада Свято-Воскресенської парафії села Корнина Рівненського району.

 

Просить міську раду надати 42 сотки на вулиці Мелетія Смотрицького у Рівному (поблизу Колоденки). Земельна ділянка ця наразі вільна від забудови і розташована неподалік зупинки маршрутки №66.

Фото "РВ"

Але чи піде нинішнє скликання міської ради на подібний крок, невідомо.

Швидше за все, що ні.

Зате вже нова міська рада, яку, можливо ми побачимо незабаром (Зеленський наче планує дострокові вибори місцевих рад на жовтень) цілком може вирішити припинити десятиліття відмов усім громадам УПЦ (МП) в Рівному.

Поживемо - побачимо.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень