Нобелівський лауреат зробив неоднозначну заяву про локдаун для боротьби з COVID-19 (6 ФОТО)

Вважає, що жорсткі карантинні обмеження могли навіть зашкодити

Те, що ви прочитаєте далі, це витримки з інтерв’ю всесвітньо визнаного вченого – Нобелівського Лауреата – для солідного британського видання «The Telegraph».

Ми подаємо їх за відповідним матеріалом від «The Daily Mail».

Майкл Левітт, професор Стенфордського університету, який на початку пандемії коронавірусу правильно передбачив її масштаби, припустив, що рішення тримати людей на ізоляції було мотивовано «панікою», і збільшило число випадків смерті «в 10 або 12 разів».

«Я думаю, що карантин не врятував жодного життя. Я думаю, що він не коштував таких втрат. Може бути, він врятував кілька людей, які могли загинути в результаті ДТП та чогось подібного, але соціальні втрати – домашнє насильство, розлучення, алкоголізм, - були непомірно великими», - сказав Левітт для The Telegraph.

 

«З причин, які мені не зрозумілі, запанікували лідери, а слідом – запанікували люди. Був великий брак інформації,» - каже вчений.

Професор Левітт в 2013 році отримав Нобелівську премію з хімії за розробку багатомасштабних моделей для складних хімічних систем, протягом двох місяців говорив про те, що більшість прогнозів дослідників про коронавіруси - невірні.

Хоча Левітт визнає, що заходи ізоляції можуть бути ефективними, він називає їх «середньовічними» і вважає, що епідеміологи перебільшують свої вимоги, щоб люди більше до них прислухалися.

 

Він, як і деякі інші вчені, також розкритикував моделювання, виконане професором Імперського коледжу Нілом Фергюсоном, яке призвело до того, що британський уряд ввів карантинний режим.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень