Іудей йде від Рівного до ВРУ, аби «зеки» відбудували – Замок (ФОТО/ВІДЕО)

І не один (АК)

Максим Хорєв (справа) думає про замки, фортеці та синагоги Рівненщини

Взагалі-то це дуже слушна ідея.

Якби Україна була (за ідеологією) як Китай, чи Ізраїль, то нам, безперечно, варто було б почати масовий рух за відродження залишків наших замків і фортець.

Відродження із активним залученням до нього – людей: учнів, студентів, вояків, волонтерів тощо.

Можливо навіть в’язнів.

Кременець та гора Бона -- зліва

Уявіть наприклад всеукраїнський пластовий збір – тримісячний, літній у … Кременці.

Там біля замкової гори Бони, на літо облаштовується величезний табір української молоді: старші пластуни, студентські буд загони, тощо. Вони приїздять до Кременця – працювати: виносити на Бону каміння, місити розчин та мурувати стіни.

Аби відновити стару фортецю.

Залишки фортеці на Замковій горі у Кременці

Ну, або, якщо вас не влаштовує Бона, можна взяти щось інше.  Наприклад, Губківський замок у Соколиних горах.

Це наша Надслучанська Швейцарія

Надслучанська Швейцарія

Саме сюди пропонує скерувати ув’язнених Максим Хорєв – керівник українсько-єврейського релігійно-культурного центру «ЯХАД»

Аби мрія правовірного іудея стала реальністю, він зареєструвався навіть кандидатом у депутати до Верховної ради України від частини Рівного та кількох районів.

Про це повідомляє UA:Рівне:

ЦВК зареєструвала ще одного кандидата-мажоритарника на Рівненщині –  Максима Хорева. Він спробує свої сили на одномандатному виборчому округу № 153 (частина міста Рівного (включає 8 дільниць у Рівному, Гощанський, Корецький, Острозький, Рівненський райони, орієнтовна кількість виборців 173 710.)

Цікаво, що цей чоловік, якому так болить наша «Надслучанська Швейцарія» та її замки сам живее у… Нетішині, а народився взагалі… у рідному місті Януковича.

Як повідомляєЦВК:

«Хорев Максим Валерійович, народився 29 вересня 1978 року в місті Єнакієве Донецької області, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта професійно-технічна, керівник, Українсько-Єврейський релігійно культурний центр "ЯХАД", безпартійний, проживає в місті Нетішин Хмельницької області, судимість відсутня, само висування»

На шиї Максим Хорєв носить Зірку Давида

Враховуючи, що на Рівненщині кожен другий (якщо не кожен перший) має в собі той чи інший домішок єврейської крові, то цілком можливо, що похід Максима Хорєва від нас до ВРУ є не таким вже й безнадійним.

Принаймні UA:Рівне навіть зателефонувало цьому чоловіку, аби взяти в нього інтерв’ю. Максим з Нетішина їм повідомив, що є, фактично, тим самим «жидобандерівцем» про якого так часто говорять в соцмережах:

– Я багато років працював в Острозі, створили дослідницький центр, ми займались перепохованнями жертв війни та політичних репресій, багато їздили по Рівненщині, знаходили бійців УПА, радянської армії і перепоховували їх за свій рахунок.

 

З Острозьким музеєм організовували виставки і зараз теж проводимо. У мене була перерва, бо з 2014-го по 2017-го я був на війні у складі рівненського загону «Правого сектору», потім «УДА».

Максим Хорєв -- зліва

До речі, як виявилося під час написання цієї статті, після повернення з АТО, в нього навіть проводили обшук.

Шукали незаконну зброю.

Натисніть плей, для перегляду відео про обшук

Як видно з наведеного відео, його тоді відстоював наш Ромна Коваль, а Максим Хорєв при цьому спілкувався російською.

Це було два роки тому і тепер, як виглядає, Максима більше цікавить не зброя, а Замки, Зеки та… Синагоги. Принаймні, в матеріалі від UA:Рівне він каже:

– Зараз повернувся і хочу втілити свою мету – розвивати туризм в Україні.

 

Я про відновлення замків, синагог, церков, костьолів, будувати інфраструктуру, я маю досвід співпраці з іноземними друзями. На Рівненщині стільки ж усього цікавого.

Новомалинський замок, Острозький р-н

– Я маю ідею, щоб ув’язнені в тюрмах могли перевиховуватись, формувати з них трудові бригади, робити їм менші терміни і відновлювати замки – але я не кажу про тих, хто сидить по суворим статтям. Це щось схоже на американський досвід, було би здорово.

 

 От, наприклад, є Губківський замок в Соколиних горах. Якщо рахувати, скільки вартуватиме його відновлення – то більше половини бюджету буде оплата робітникам. А хлопці будуть менше отримувати, але хоч якусь «копійку» зароблятимуть, і термін менше – і користі більше

Такий от Максим Хорєв.

Роман Коваль та Максим Хорєв на акції в Нетішині

АК – це авторська колонка. Всі думки в матеріалі – авторські.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень