Голгофське розп'яття, яке проявилося на березі: його тримають у хатах багато людей на Рівненщині (ФОТО)

Свого часу до зрізаного дерева навіть було паломництво

Про незвичне явище пише луцьке видання Вісник. Воно нагадує про реліквію, яку  мають у своїх хатах багато жителів села Вербень Дубенського району (колишнього Демидівського) Рівненщини.

Це – шматки дерева із зображеним на ньому розп’яттям Христа. Принаймні, так сприймають те, що бачать, люди.

Як розповів настоятель місцевого храму Успіння Божої Матері отець Василь Парфанюк, незвичне зображення на зрізаному дереві побачили лісівники навесні 2014 року.

Вони розчищали ділянку від старих дерев, і коли зрізали піввікову березу, то ахнули: на зрубі був хрест. І не простий – а ціле розп’яття з фігурою Христа. Якщо придивитися, можна розгледіти голову, ноги й руки. І на пеньку таке ж зображення залишилось. 

– Стовбур тієї берези розпиляли на кругляки. Хто звертався – всі отримали. Люди зберігають їх як реліквію на почесному місці. Один є в церкві, один у мене вдома, – розповідає отець Василь. – А стовбур у лісі одразу накрили. Туди люди стали приїжджати, молитися. Не тільки з навколишніх сіл, а й з Волині, Львівщини. Вірили, що він має цілющу силу. Зараз його вже немає – не зберігся.

– Хрест – це терпіння, страждання, випробування. І їх у 2014 році мало не тільки наше село, а й уся Україна. Люди були стривожені, в хати приносили повістки. Всі чоловіки, яких з нашого села мобілізували, повернулися живі-здорові.

 

Правда, через рік після виявлення розп’яття на зрізі берези у нас сталася страшна аварія. Їхали мати із сином, і машина перекинулася. Молодий чоловік загинув, а мама з переламаним хребтом років зо два пролежала на витяжці. У них в хаті також був кругляк із розп’яттям. 

Храм Успіння Божої Матері у с. Вербень

Рівненські науковці кажуть, диво можна пояснити й природними процесами.

Мовляв, коли дерево старіє, його центральна частина поступово відмирає, серцевина перестає проводити воду і в ній відкладаються смоли.

Радіо ТРЕК у Telegram і Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень