Бунт підприємців у Польщі – кафе і готелі відкриються, незважаючи на локдаун

Їм може загрожувати штраф 30 тисяч злотих

Власники кафе, ресторанів, барів, готелів і навіть нічних клубів заявили, що відкриють свої заклади 18 січня.

З цього дня мають бути скасовані карантинні обмеження у діяльності цих закладів, але уряд прийняв рішення продовжити локдаун. Але підприємці на це не зважають.

Акція #otwieraMY (укр. відчиняємо) – це ініціатива польських бізнесменів, яка з’явилася у відповідь на кризу, створену політиками, – вони вважать, що «цей вірус значно більш небезпечний і вбивчий, ніж SARS-Cov-2».

Так свою акцію описали її творці на сторінці у Twitter:

Підприємці посилаються на нещодавній вирок суду в Ополє, який скасував штраф, накладений на перукарню, що працювала під час весняного локдауну.


Суд визнав, що урядове розпорядження не може обмежити свободу економічної діяльності – для цього необхідний відповідний закон.

З'явилася навіть інтерактивна мапа закладів, які планують відкритися 18 січня або й раніше, і щодня на ній з'являється все більше місць.

Це кафе, ресторани, бари, нічні клуби, готелі, ковзанки і інші розважальні заклади.

В основному це маленькі підприємства в туристичних регіонах – на узбережжі Балтійського моря і в гірськолижних курортах, які без туристів зазнають найбільших збитків.

Ми відкриваємося в суботу. Я віддала останні гроші на товар і мусила звільнити власну доньку, бо мені немає чим їй платити.


У мене три кредити, треба платити за оренду приміщення. До мене вже приходила поліція і санстанція з попередженням. Так, я боюся наслідків, але мені нема чого втрачати, - каже власниця кафе у місті Новий Томишль Богуслава Просум

Якщо правоохоронні органи все ж визнають діяльність таких закладів в умовах локдауну незаконною, порушникам може загрожувати штраф до 30 тис. злотих.

Деякі підприємці ставляться до цього з гумором. Наприклад, власники кафе Czary Gary в Гданську заявили, що вони відкриваються 15 січня нагодують безкоштовним супом поліцейських, які вирушать до них з перевіркою, а на антиурядове гасло «***** ***» обіцяють знижку 10%.

Ангеліна Ралко

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень