Берегиня Рівного – Галина Данильчук – приймає сьогодні вітання (16 ФОТО)

Із Днем народження

Рівне має цілу плеяду людей, які щиро та віддано люблять історію нашого міста, однак...

Можна сказати, що мотором та душею цього товариства є п. Галина Данильчук – завідувачка відділу виставок Рівненського обласного Краєзнавчого Музею, але, передовсім, просто – дуже гарна, позитивна і драйвова людина.

Людина, яка змогла заразити своєю любов’ю до «рівненської старовини» цілу армію прихильників та симпатиків.

Чого вартий лише її проект проведення «Свята вул. Поштової»

[media=146672] [media=146669]

Здавалося б – безнадійна справа, але люди проходять щороку, зодягаються в стильні речі і влаштовують самі собі та цілому місту свято.

Не зважаючи ні на що.

Про ентузіазм та подвижництво вічно молодої Галини Данильчук можна говорити довго, але дамо трохи слово їй самій.

Вашій увазі пропонуються уривки її колишнього інтерв’ю виданню «Рівне ракурс» (із деякими фото на наш вибір):

Більшість фото -- роботи Алекса Харвата

  Для мене відпочити душею завжди означало  сходити в музей. Це ж своєрідний храм  культури, історії, мистецтва... А що вже щодо тих людей, які там працюють! Люди, які віддали музейній справі все своє життя! І, погодьтеся, не за велику плату (що найобразливіше). Але ж всі вони “ходячі енциклопедії”! Знавці тієї сторони нашого життя, яка, здавалось би, проходить повз нас, але неодмінно на нас впливає - знавці історії...

[media=146674] [media=146675]

Фотографією захоплюєтесь уже давно?

Так, ще з дитинства. Сама колись навіть друкувала їх, переобладнавши вдома ванну у робоче місце. Коли працювала в музеї Кузнєцова, з фотоапаратом і диктофоном об’їздила не тільки область, а й більшість республік СРСР.

[media=146667] [media=146665]

А як Ви взагалі потрапили до цього музею? Випадковість чи життєвий вибір?

І те, і інше (сміється - авт.) Це взагалі цікава історія… Я, хоча й відвідувала ще за часів навчання у школі гурток "Юний екскурсовод", яким керував Гурій Бухало, але вступала до Київського державного університету імені Т.Г. Шевченка на факультет журналістики. На жаль, невдало. Після провалу влаштувалася на роботу на Газорозрядний завод… Там, мабуть, і лишилась би після чотирьох років, якби не щасливий випадок. У новоствореному музеї Кузнєцова звільнилося місце і запросили мене. І попри те, що зарплатня там була вдвічі менша, я не змогла відмовитись.

[media=146662] [media=146677]

  Галино Федорівно, Ви писали наукові праці на основі спогадів старожилів Рівного. Один із них, відомий корінний рівнянин Володимир Кулій навіть був присутній на презентації Вашої виставки...

  Так, у нас з ним дуже теплі стосунки. Та, мабуть, як і з іншими старожилами міста. Вже восьмий рік поспіль я збираю митців, відомих особистостей Рівного, народжених в один рік зі мною – 1953. І роблю це до Дня Святого Миколая, у грудні.

[media=146660] [media=146661]

Побажаємо п. Галині ще багато-багато років проводити зустрічі, імпрези, виставки та створювати у Рівному події так, як це може тільки вона:

Зі світлою радістю, душевним теплом і незмінним ентузіазмом завжди юної Галини Данильчук!

[media=146673] [media=146663]

Вітаємо!

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень