Барани і Мода – очима рівнянки у Львові (20 фото)

24-27 березня у Львові відбувся вже 17-й Lviv Fashion Week

Що ви знаєте про львівський фешн-вік? Сьогодні це одна з наймасштабніших модних подій в Східній Європі, яка щосезону приймає понад 12 000 відвідувачів!

Зараз основним місцем показів Lviv Fashion Week є міжнародний аеропорт "Львів". Це добре тим, що переглядаючи шоу дизайнера, можна ще й бачити як літаки злітають у небо!

Побачити креатив львівських (і не тільки) дизайнерів коштує 400-800 грн. Вартість залежить від ряду, але охочих потрапити сюди зазвичай вистачає.

Роксолана Богуцька – найвідоміша дизайнер Львова. Перед початком її шоу яблуку немає де впасти, адже тут – постійні клієнти бренду! Це сьогодні. А починала Богуцька звичайною випускницею академії мистецтв – без копійки в кишені, хоч і з великим бажанням пробитися та знайти себе.

 Її першу колекцію в етнічному стилі не сприйняв ніхто – розкритикували і назвали «провінційною». Але далі був пошив одягу для родини президента Ющенка, а перед тим "Дико-танцювальні" шкіряні костюми Руслани, в яких співачка перемогла на Євробаченні-2004. Так Богуцьку наздогнали Слава та Успіх.

У 2010-му Roksolana Bogutska потрапила до топ 12 найкращих колекцій весна/літо разом із Chanel, Burberry, Dolce&Gabbana.

Нині її сукні коштують від 1000 доларів, а бісерна сукня може коштувати три-чотири тисячі доларів.

У колекції осінь/зима 2016 Roksolana Bogutska традиційно використовує натуральні матеріали та українську етніку як джерело інспірацій. В основі колекції – поєднання вінтажу з етномотивами, присутні вільні летючі силуети, вишивка, дизайнерські принти, багато модного в наступному сезоні кольорового хутра.

OKSANA MUKHA by Kateryna Yalova

Оксана в моду прийшла через сукню. Весільну сукню, якої ніде не могла купити за часів СРСР, вирішила вийти заміж і придбати для цієї події щось особливе та … достойне. У кінці 80-х та ще в Радянському Союзі знайти плаття мрії було нереально. Молода і творча випускниця Академії мистецтв довго не роздумувала і пошила за одну ніч сукню власноруч. Так і стала дизайнером весільного вбрання.

Після того довго ще довелося розкручувати бренд і шити на квартирі, але тепер сукні від Оксани Мухи обирають для одруження онуки президентів. Наприклад, онука Шарля де Голля обрала обидві сукні для власного весілля у Паризькому бутіку OKSANA MUKHA.

Зараз це сімейний бізнес, дочка перейняла естафету успішної матусі.

Покази Оксани Мухи з нетерпінням чекають усі красуні Львова! Вишукані вечірні сукні, ексклюзивні тканини, каміння Сваровські, розкішні силуети і на завершення вихід нареченої – шоу не гірше паризьких от-кутюр!

Марта Ваххольц стала відкриттям Lviv Fashion Week у 2011 році. Її скульптурна колекція зі шкіри наробила тоді стільки галасу, що про Ваххольц говорили більше, ніж про Богуцьку та Муху. За ці роки складне на вимову прізвище «Ваххольц» вже добре засвоїли усі!

Марта Ваххольц розпочинала кар’єру дизайнера в Польщі, в Україні працює з 2010 року. Концепція бренду: інтелектуальна мода для молодих та розумних. Це самодостатні речі без перевантаженості декором.

Цього сезону Марта Ваххольц вперше в одній колекції поєднала жіночий та чоловічий одяг. Так зараз модно робити серед світових брендів. І цікаво, і вигідно: кризу бо ніхто в дизайні не відміняв.

Головний принт колекції – малюнок у стилі картин Поллока. Одяг виглядає так, ніби у ньому фарбували не один паркан. Сміливі рівненські модники можуть спробувати зробити такий ефект самостійно.

Так, як робить модний бізнес Леся Семі – дивина для України. Навіть Андре Тан так не стартував. Подібними темпами дизайнер скоро вийде на світову арену. Заснували бренд у 2014 році, а за рік показали дебютну, літню круїзну, капсульну вечірню і передноворічну колекції. Дизайнер встигла з ними з’їздити та тижні моди у Польщу та Париж.

Під брендом LESIA SEMI вже випустили два іменних парфуми, лінійку ювелірних прикрас, а клієнткам до вбрання пропонують авторське взуття та сумки! І все це у фірмовому моно-бутіку дизайнера у центрі Львова! Нічогенький стартап.

А починала кар’єру Леся Семі з роботи швеєю на трускавецькій фабриці. І освіти дизайнерської ця амбіційна дівчина не має. Хоча талант від того менше не стає.

Нова колекція бренду привернула увагу ще до початку дефіле. На подіумі змайстрували підвищення, та винесли двох баранців. Добре, що солом’яних, а не живих. Вони і стали об’єктами полювання інстаграм-любителів.

По завершенню показу (він був ну дуже-дуже довгим, бо дизайнер показала аж 67 виходів) Леся Семі  пояснила, що на створення колекції її надихнула графіка українського художника Якова Гніздовського. Звідти ж і зображення вівці та баранів на одязі, приклеєні брови моделей із сивого хутра і т.п.

Любця Чернікова – молода дизайнерка з Івано-Франківська. Вона приємно здивувала модниць Львова ще кілька сезонів тому. Етно-одяг для мешканців Західної України – це не новина, але те, як поєднує сучасні силуети і традиційну вишивку Любця Чернікова – варте уваги!

Стала дизайнером Чернікова випадково - після того, як завалила іспити на факультет економіки. В художній школі не вчилася, бо малювати розлюбила в процесі навчання, але шити вміла змалку – тому і пішла вчитися на дизайн одягу.

Зараз її мета – розвинути українське етно, навчити українців любити свій національний одяг. Хороша мета, нехай Любці щастить!

Основний мотив останньої колекції – борщівська вишивка, яка є унікальним і неповторним народним мистецтвом. Основні кольори – чорний, білий та молочний. Темна вишивка на такому фоні дивиться неймовірно красиво!

Етніку у Львові люблять і пропонують у різних варіантах. Але якщо ви будете схожі на в’язаний гуцульський килимок – навряд чи вас сприймуть як модника.

Колекції показували для холодного періоду. Але чи то деякі дизайнери враховують глобальне потепління, чи бюджет у них не надто великий - вони пропонують суто часткове використання хутра для зими. Альтернатива – кольорове штучне хутро. Так ви ще й про екологію подбаєте!

Любов носити шкарпетки, натягнувши їх до колін, притаманна чоловікам. І якщо жіноча мода поєднувати капронові носочки та туфлі вже звична, то одягати зимою грубі в’язані шкарпетки на голі ноги – новий тренд зі Львова.

Модний прийом – рукава пришиті замість поясу. Тепер вам не потрібно завязувати сорочку на талії поверх штанів, дизайнери подбали про те, щоб декоративні рукави були одразу пришиті до одягу.

Інколи від моди стає страшно. Епатувати публіку можна по-різному, але головне, щоб глядачі додивилися це шоу, а не панічно шукали вихід з приміщення. Прийом з масками, які ще й підсвічуються – таке витримає не кожен модник.

Що тільки не пропонують одягати чоловікам! Домашня піжама, золотиста спідниця під темні колготи, срібна майка-кольчуга в купі з шкіряними лосинами, костюм на оголений торс або міні-топ для демонстрації кубиків пресу - обирати вам, чоловіки.

Хоча майка в лелітки, довга спідниця, металічна куртка і корона на голові – найкрутіший образ! А ви як думаєте?

Будьте   модними!

Щиро ваша, fashion-експерт, керівник першої в Рівному "#СтудіїМоди" Вікторія Кузьмич

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень