16-річна Марія померла після зґвалтування та відпочинку в компанії: її 17-річній подрузі оголосили підозру (ФОТО/ВІДЕО)

Приятелька могла щось підлаштувати, чи в усьому винна «п’янка»?

У справі про смерть 16-річної Марії в селі Бреусівка Полтавської області, яка сколихнула всю Україну, оголоси підозру 17-літній подружці загиблої.

Дівчину підозрюють, як мінімум, у ненаданні допомоги Марії, яка перебувала в небезпечному для життя стані, що спричинило її смерть.

Загалом подружка загиблої стала третьою фігуранткою справи. Про це сьогодні, 29 червня, повідомив керівник Полтавської обласної прокуратури Антон Столітній на брифінгу, пишуть «Новини Полтавщини».

«25 червня дівчині повідомили про підозру щодо ненадання допомоги особі, яка перебуває в небезпечному для життя стані, що спричинило смерть потерпілої. 

 

Четвертому фігуранту ми не можемо висунути обвинувачення, оскільки він є неповнолітнім. Але до нього буде вирішуватися питання, щодо застосування заходів виховного характеру.

 

Це також притягнення до кримінальної відповідальності, але з урахуванням віку особи, це дещо інший процесуальний характер», – сказав головний прокурор області.

Під час слідства правоохоронці допитали 52 осіб і провели два обшуки. Станом на 29 червня прокуратура призначила 30 експертиз у справі Марії, половина з яких вже виконані.

Решту планують завершити у середині липня і передати справу до суду.

Нагадаємо, загиблу Марію вивезли вже мертвою на автомобілі та викинули за селом учасники спільної вечірки, яка мала місце напередодні.

Кущі, на яких знайшли сліди від автомобіля синього кольору, яким за село вивезли Марію. Це авто, яким користувався один із хлопців, що був на вечірці

Відпочивала у компанії трьох хлопців і 17-річної знайомої

За попередньою версією слідства, напередодні ввечері, 29 квітня, загибла гостювала у будинку знайомого, в компанії двох 15-річних юнаків, 17-річної дівчини та 20-річного молодика.

Вони разом вживали спиртні напої. Але цей відпочинок став для 16-річної трагічним і останнім.

 

Дівчина померла від алкогольної інтоксикації, можливо під час, або після зґвалтування.

 

Її тіло знайшли місцеві на обочині дороги, що веде до села.

Квіти на місці за селом, де знайшли тіло дівчини

Двом молодикам вручили підозри

Одному із 15-річних юнаків,  жителю Козельщинської  територіальної громади, на перших етапах слідства вже вручили підозру у зґвалтуванні 16-річної дівчини. Його взяли під варту.

Ще одного фігуранта компанії, 20-річного жителя Кременчуцького району, взяли під домашній арешт за підозрю у підбурюванні до зґвалтування і ненаданні допомоги дівчині, яка була в небезпечному для життя стані.

Де були ще двоє членів компанії на момент зґвалтування

Де у момент злочину були ще двоє членів компанії, - 15-річний юнак і 17-річна дівчина, наразі у поліції не розголошують.

«Це матеріали досудового розслідування і мають статус таємниці досудового слідства.

 

Хто там де був причетний, де стояв, - я не слідчий і не можу таких деталей вам повідомити, бо це буде посадовим злочином.

 

Все, що погоджено зі слідством і все, що можна подати на сьогоднішній день, я вам повідомив.

 

Надалі робота продовжується», - прокоментував нам речник поліції Полтавщини Юрій Сулаєв.

Виявилося:

Дівчина навчалась у Кобиляцькому аграрному ліцеї і приїхала на вихідні до бабусі та дідуся, інформує НТН. 

Ввечері їй зателефонувала однокурсниця і запросила у гості.

Подруга теж гостювала у сусідньому будинку на сусідній вулиці, разом з нею було троє хлопців з іншого села. Після походу у гості 16-річна дівчина додому не повернулась. 

 

Вже наступного дня юдизько 11.00 біля дороги її знайшов мертвою тракторист. При чому  тракторист був певен, що за деякий час до того ніякого мертвого тіла на цьому місці дороги не було.

Жителі села погрожують вчинити самосуд над компанією, разом з якою провела останню ніч померла

Правоохоронці з’ясували, що вже мертву дівчину відвезли за село і там покинули.

 

На її тілі виявили синці і травми, які селяни почали фотографувати. У версію її смерті місцеві не охоче вірять і вважають, що дівчину побили і зґвалтували.

Причина смерті зґвалтованої і з синцями 16-річної дівчини

Про те, що на тілі покійної були синці ТСН.ua підтвердили у пресслужбі поліції, утім кажуть, що тілесні ушкодження дівчини не пов’язанні з причиною її смерті.

В офіційному висновку судово-медичного експерта вказано, що дівчина померла внаслідок алкогольного отруєння, набряку головного мозку та токсичної енцефалопатії.

Обережно, кадри 18+!

Купили горілку у місцевої жінки

Горілку потерпіла разом із 15-річним юнаком з компанії придбали у місцевої 39-річної жінки.

За продаж алкоголю неповнолітнім її вже притягнули до адміністративної відповідальності.

Загалом же слідчі  поліції розслідують справу за чотирма статтями Кримінального кодексу України: зґвалтування неповнолітньої (ч. 3 ст. 152), ненадання допомоги особі, яка перебуває в небезпечному для життя стані (ч. 3 ст. 136), підбурювання іншого співучасника до скоєння  зґвалтування ( ч. 4 статті 27 ч. 3 ст. 152), втягнення неповнолітнього в злочинну діяльність (ч. 1 статті 304) Кримінального кодексу України.

«Все буде детально перевірено, ретельно встановлено ступінь вини кожної особи і відповідно кожен понесе відповідальність у мірі того, що він зробив», - підсумували у пресслужбі поліції Полтавщини.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень