Напоїли, зґвалтували і покинули помирати: 17-річну дівчину на Полтавщині заманили у компанію і живою вона не повернулася

На її тілі були сліди побоїв

На Полтавщині  зґвалтували і покинули помирати 17-річну дівчину. Її тіло виявили 30 квітня на узбіччі місцевої дороги перехожі. 

Неповнолітня мешкала у селі Бреусівка Козельщинської тергромади.

Слідчі встановили, що напередодні ввечері потерпіла гостювала у будинку знайомого, в компанії двох 15-річних юнаків, 17-річної дівчини та 20-річного хлопця. Разом вони випивали. 

Справу розслідують за кількома кримінальними статтями - умисне вбивство, зґвалтування неповнолітньої і залишення в небезпеці, розповів начальник Кременчуцького районного управління поліції Іван Жук.

 

Санкція статей передбачає покарання від 7-ми  до 15-ти років позбавлення волі.  

Дівчину звали Марія. Вона навчалася у Кобеляцькому аграрному ліцеї на оператора комп'ютерного набору і приїхала до бабусі, пише ВІСНИК.

В аграрному ліцеї про Марію відгукуються позитивно: була врівноваженою, хоч і дещо замкнутою, любила малювати, з поганими компаніями не водилася, ніхто в гуртожитку не бачив, щоб вона вживала спиртні напої.

Однак викладачів і майстрів насторожувало те, що нею опікувалася лише бабуся.  А мати з вітчимом донькою не цікавилися.

Змалечку вони віддали Машу в школу-інтернат, де і зараз перебувають її брат та сестра. Її родина мешкає в Кобеляцькому районі, а дівчинка останнім часом жила з бабусею у Козельщинському.

 

 

З 25 березня учні ліцею були переведені на дистанційне навчання, і Марія з того часу постійно перебувала у Бреусівці.

Маша була обділена увагою близьких і не мала належного матеріального забезпечення: одягалася дуже скромно, користувалася старим телефоном, а останнім часом, коли він зламався, взагалі лишалася без мобільного зв'язку.

Хоча з приводу своєї бідності дівчина не комплексувала, ми також виділяли кошти, щоб вона могла купити собі новий одяг, — розповів в. о. директора ліцею Яніна Монастиренко.

Мешканці Бреусівки спочатку відмовилися ховати загиблу до проведення справедливого розслідування. Й збиралися навіть відправити тіло назад у морг.

Адже в акті судмедексперта причиною смерті дівчини було названо алкогольне отруєння.

 

Тоді як на її тілі були численні сліди побоїв.

Селян збурило також те, що інших учасників вечірки поліція дуже швидко відпустила, не знайшовши підстав для їхнього затримання. Люди боялися, що ніхто не понесе відповідальності за смерть дівчини.

Коли бабуся забирала труп дівчини, судмедексперт сказав, що її внучку приглушили та знущалися.

У свідоцтві про смерть дівчини зазначено, що вона померла внаслідок отруєння алкоголем, набряку головного мозку та токсичної енцефалопатії.

Однак слідство також перевіряло версію щодо зґвалтування дівчини. 

 

Що й згодом встановили.

Похорон провели вже після 17 години лише після того, як до села приїхав начальник  управління поліції Іван Жук. Він зазначив селянам, наразі у кримінальних провадженнях триває ряд експертиз, а також проводять необхідні слідчі дії для встановлення істини у справі.

Ретельно вивчають всі обставини злочину для визначення ролі кожного учасника події та надання їх діям об’єктивної юридичної оцінки. 

 

Відібрані зразки біоматеріалів і докази не втрачені, а справа на контролі у начальника обласного управління поліції та журналістів.

У злочині обґрунтовано підозрюють 15-річного хлопця, з яким загибла відпочивала в одній компанії. 6 травня йому вже повідомили про підозру. 

За словами голови Козельщинської селищної громади Олександра Троцького, інтереси родини загиблої буде відстоювати адвокат, найнятий громадою.

Радіо ТРЕК у Telegram. Viber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень