Зв'язок між групою крові та інсультом встановлено: хто має найбільші ризики

Науковці проаналізували дані 17 тисяч осіб

Ймовірність інсульту до 60 років на 16% вища у людей з другою групою крові. Це встановили вчені з Мерілендського університету, які проаналізували дані 48 генетичних досліджень, які охопили 17 тисяч пацієнтів з інсультом та близько 600 тисяч осіб без цього діагнозу. Вік учасників варіювався від 18 до 59 років.

Останні дослідження показали, що ймовірність інсульту у людей із другою групою крові на 16% вища, ніж у носіїв інших груп крові. Навпаки, у людей із першою групою крові ризик був на 12% нижчим.

Водночас ризик інсульту у людей з другою групою крові у старшому віці виявився незначним, що може вказувати на інші механізми виникнення захворювання в молодшому віці.

Поки керівники дослідження не можуть назвати точних причин підвищеного ризику. Вони припускають. Вони припускають, що це може бути пов'язане з особливостями зсідання крові, тромбоцитами або білками, що беруть участь в утворенні тромбів.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook