Золоте правило. Як приготувати ідеально хрумкі малосольні огірки (РЕЦЕПТ)

На це піде всього кілька годин

Усього 6 год – і ви отримаєте ідеальні малосольні огірки Але для цього треба знати, що саме і в якій кількості додавати. Секретом поділився відомий український шеф-кухар Євген Клопотенко:

Почнемо з золотого правила хрумкого огірка.

 

По-перше, огірки мають бути до 10 см і красиві.

 

По-друге, їх треба помити, залити водою і почекати 20-30 хв. Потім ту воду просто злити, вона не потрібна.

 

Далі справа за малим: розполовинити головку часника, порізати десь 10 г чилі, кинути те в миску (чи банку) з огірками (1-1,5 кг), засипати 2 ст.л. солі та залити газованою водою (500-800 мл).

 

Коли хочете — додайте ще ароматного листя. Вишня, смородина, хрін (+корінь), суцвіття кропу — топ.

Потому майбутні малосольні огірки тримають 2 год при кімнатній температурі і ще 3-4 — у холодильнику.

До речі, чим довше тримаєте, тим солоніші огірки отримуєте

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook