Знаменита «Мімоза» – тільки без майонезу: той же салат по-новому (РЕЦЕПТ)

Шикарний рецепт від відомого шеф-кухаря Євгена Клопотенка

Про салат «Мімоза» точно чули всі. Але далеко не всі уявляють, що його можна зробити набагато кориснішим і менш калорійним – просто прибравши майонез

Оновленим рецептом святкової закуски поділився на своєму сайті Євген Клопотенко.

Інгредієнти:

  • картопля (велика) – 2-3 шт.
  • яйця – 2 шт.
  • морква – 1 шт.
  • консервований тунець (у власному соку) – 150 г
  • цибуля (невелика) – 1 шт.
  • панірувальні сухарі (великі) – 1 ст.л.
  • олія (оливкова або соняшникова) – 3 ст. л.
  • фенхель (або кріп) – 2 гілочки
  • сіль, перець – до смаку

Приготування:

Розігріваємо духовку до 180 градусів. Беремо моркву і картоплю, добре миємо та підсушуємо паперовим рушником, загортаємо у фольгу і ставимо запікатися на 30-40 хв. Після цього даємо овочам трохи охолонути, а тоді чистимо.

Моркву натираємо на крупній тертці, а картоплю ріжемо великими шматками.

Цибулю нарізаємо півкільцями та обдаємо окропом, щоб вона була не така «ядуча».

Далі відварюємо яйця (4-5 хв), а потім охолоджуємо.

Тепер починаємо збирати салат докупи.

Беремо тарілку, викладаємо порізану картоплю, натерту моркву, цибулю півкільцями, відкриваємо банку тунця і викладаємо шматки риби. Далі додаємо в салат попередньо пошматований фенхель (чи кріп), а тоді – яйця, розрізані на 4 частини кожне.

Солимо, перчимо, додаємо сухарі та поливаємо олією.

Між тим, як зауважує сам Клопотенко, для салату можна взяти будь-які рибні консерви: горбушу, лосося, сайру, сардину, тунця чи скумбрію.

Вийде однаково смачно!

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook