Зменшити шкоду від кави допоможуть 8 спецій

Вони нейтралізують негативний вплив кофеїну

Кофеїн у великій кількості негативно впливає на організм.

Через це чимало любителів кави відмовляються від улюбленого напою. Однак є декілька секретів, які допоможуть зменшити шкоду кави без відмови від неї.

Є спеції, які здатні нейтралізували кофеїн, а також придавати каві ще кращого смаку.

Кардамон

Він додасть каві пікантного аромату, але і надасть м'яку заспокійливу дію та зміцнить шлунок.

Порада: додайте кілька зерняток кардамону в каву перед закипанням.

Кориця

Вона надасть каві приємний солодкий присмак і має великий позитивний вплив на здоров'я. Кориця знижує рівень глюкози в крові та скорочує «окислюючий» ефект від дії кави.

Порада: корицю можна додавати під час приготування цілою паличкою або посипати в змеленому вигляді готовий напій.

Чорний перець

Перець має властивість очищати травну систему, стимулює обмінні процеси, сприяє кращому функціонуванню роботи шлунка і виведенню токсинів.

Порада: додайте 2-3 горошинки у свіжозаварену каву.

Гвоздика

Гвоздика стимулює рух крові та знижує тиск.

Порада: додайте 1 зірочку в каву і дайте їй настоятися. Гвоздика має ефірні олії, що наповнять напій ароматом і знизять його шкоду для організму.

Імбир

Має заспокійливі властивості, знімає спазми й больові симптоми, використовується як стимулятор роботи травної системи.

Порада: досить під час варіння додати в каву маленький свіжий шматочок кореня або трохи порошку.

Колаген

Це не спеція, але додати в каву варто. Це зробить напій смачнішим, а також допоможе зменшити запалення і біль у суглобах.

Порада: якщо ви насилу просинаєтеся або відчуваєте біль під час кожного кроку, спробуйте додати трохи колагену в ваші напої.

Какао

Це не перетворить каву на гарячий шоколад, але допоможе зробити напій більш ароматним. Ба більше, какао має низку  переваг для здоров'я, серед них – зниження ризику серцевих захворювань.

Порада: трохи органічного какао-порошку в чашку кави додати не завадить.

Кокосове молоко чи вершки

Додавши кокосове молоко в чашку кави, ви отримаєте масу корисних жирів. Ваш організм їх потребує.

Порада: чайної ложки вершків чи столової ложки молока буде достатньо.

Джерело: ТСН

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook