Зимовий салат «Провансаль»: відмінне доповнення до будь-якої страви – за сущі копійки (РЕЦЕПТ)

Швидко готується і довго стоїть у холодильнику, зберігає вітаміни, яких так бракує організму взимку

Салат із капусти «Провансаль» – це дуже смачний зимовий салат, який довго зберігається у холодильнику і прекрасно підходить як гарнір до будь-яких основних страв

На його приготування не потрібно багато часу або дорогих продуктів – найдорожче, що вам доведеться купити, це солодкий болгарський перець.

Інгредієнти:

  • капуста - 1 кг
  • перець солодкий - 1 шт.
  • морква - 1 шт.
  • часник - 1 зубчик
  • вода - 100 мл (якщо капуста буде не надто соковита)
  • олія - 50 г
  • цукор - 50 г
  • оцет 6% - 4 ст.л.
  • сіль - 1 ч.л. з гіркою

Приготування:

Дрібно наріжте капусту, додайте цукор і сіль й добре вимніть капусту. Після цього вона має пустити сік.

Тим часом наріжте болгарський перець тонкою соломкою. Натріть моркву на тертці для корейської моркви або ж наріжте тонкою соломкою. Подрібніть часник. Додайте всі овочі до капусти і добре вимішайте салат.

Після цього додайте воду (якщо капуста пустила недостатньо соку) та олію.

Спробуйте на смак і за необхідності додайте ще трохи цукру, солі чи оцту – в залежності від того, чого вам бракуватиме

Утрамбуйте капусту рукою, зверху поставте плоску тарілку і якийсь вантаж. Залиште в холодильнику щонайменше на 3-4 год, але краще - на всю ніч.

Цей салат може зберігатися у холодильнику тижнями і від цього не втрачатиме смаку

Джерело: РБК-Україна

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook