Жирного масла та свіжого м’яса на Рівненщині стало менше

Трохи статистики з нагоди Дня працівників харчової промисловості

Зауважимо, що професійне свято працівників харчової промисловості України відзначається щорічно у третю неділю жовтня. З цієї нагоди  прес-служба Головного управління статистики області проаналізувала ситуацію в галузі. 

З січня по серпень 2018 року на Рівненщині зросло виробництво таких харчових продуктів:

Хлібобулочних виробів, молочної продукції, м’яса та ковбасних виробів, приправ, здоби та солодких вод.

Водночас скоротився випуск яловичини і телятини, свіжих чи охолоджених - туш, напівтуш, четвертин необвалених.

Мешне з початку року виробили борошна пшеничного чи пшенично-житнього.

А також зменшилось виробництво «кондитерки» та джему, мармеладу, пюре, желе, конфітюрів, повидла, варення.

Менше стали виробляти і жирного вершкового масла, йдеться про продукцію жирністю не більше 85%.

На кілька десятків тонн зменшили виробництво свіжого неферментованого сиру.

Зменшилось виробництво напоїв безалкогольних типу лимонаду та оранжаду.

За 9 місяців цього року виробники реалізували продуктів та напоїв на 3722,3 млн грн.

Зазначають в Головному управління статистики області й те, що середньооблікова кількість штатних працівників склала 6406 осіб.

Фінансовий результат діяльності великих та середніх підприємств до оподаткування у виробництві харчових продуктів, напоїв

у січні–червні 2018 року склав 29,5 млн грн прибутку,

причому прибутково спрацювали 81,2% підприємств галузі.

 

 

 

 

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook