Жінки живуть довше, якщо ближче до природи

Mental Floss пише, що регулярний вплив дерев та інших зелених насаджень на організм сприяє збільшенню тривалості життя жінок. 

Попередні дослідження показали, що проведення часу на природі зменшує стрес, знижує артеріальний тиск і полегшує симптоми депресії. Деякі вчені припустили, що проживання в місцевостях з великою кількістю рослинності допоможе зменшити смертність. Для підтвердження гіпотези команда експертів проаналізувала дані про здоров'я і спосіб життя більше 100,000 американських медсестер із 2000 по 2008 рр. Учасниці дослідження кожні два роки писали в анкетах домашню адресу, розповідали про своє життя та здоров'я.

За допомогою супутникових зображень науковці оцінювали кількість рослинності в околицях, де проживали учасниці, а потім порівнювали з кількістю прожитих років або рівнем здоров'я. Результати продемонстрували, що жінки, які жили в найбільш зелених районах, мали на 34% менше шансів померти від респіраторних захворювань і на 13% - від раку. Автори дослідження вважають, що зелені насадження підвищують якість і тривалість життя завдяки чистому повітрю та можливості займатися спортом на природі.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook