Згущене молоко виходить краще, ніж магазинне: простий рецепт з чотирьох інгредієнтів

Смачно і швидко — девіз домашнього згущеного молока

Згущене молоко — насолода родом з дитинства. Можливо, це і не найкорисніший продукт, проте один із найсмачніших. Багатьом здається, що приготувати власноруч згущенку дуже складно. Ми вже вміємо готувати солону карамель, зробимо і згущене молоко.

Український шеф-кухар Євген Клопотенко стверджує, що приготувати її можна лише за пів години.

Інгредієнти:

  • 300 мл – молока;
  • 300 г – цукру;
  • 30 г – вершкового масла;
  • 10 г – ванільного цукру.

У невеликому сотейнику змішайте цукор, молоко, ванільний цукор та вершкове масло. Поставте сотейник на середній вогонь. Варіть молоко, періодично помішуючи протягом 20 хвилин. Дайте суміші охолонути до кімнатної температури.

Якщо хочете отримати густішу консистенцію, потрібно поставити її в холодильник на ніч.

Джерело: telegraf

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook