Збила вершки зі згущеним молоком і заморозила: рецепт смачного домашнього морозива «Пломбір»

Його безпечно давати дітям

Один із найпростіших рецептів смачного морозива, дуже схожого на класичний вершковий пломбір. Морозиво з простих продуктів, які знайдуться у кожного у холодильнику. Головне, там немає хімічних домішок.

Інгредієнти:

  • вершки жирні – 400 г;
  • згущене молоко – 200 г;
  • ванілін – на смак;
  • вафельні коржі чи печиво.

Вершки і згущене молоко повинні бути добре охолодженими, так вони будуть добре збиватися.

Вершки з’єднуємо з ванільним цукром і збиваємо до пишної густої маси близько 8 хвилин на великій швидкості міксера.

Вливаємо тонким струмком згущене молоко і збиваємо до повної однорідності.

Тепер ви можете ввести будь-які смачні добавки: мак, шоколадну крихту, ягоди або шматочки фруктів, все на смак та бажання.

Можна просто взяти якісне какао з високим відсотком жирності, тоді виходить шоколадне морозиво.

Викладаємо масу у форму, кілька разів стукаємо нею по столу, щоб морозиво добре розподілилося по ємності, накриваємо та відправляємо в морозильну камеру на 4 – 6 годин.

Можна дно форми викласти вафельним коржем, або печивом і зверху також накрити морозиво. Коли ви витягнете з морозилки, можна буде нарізати порційними шматками і подавати до столу.

Смачне, натуральне, охолоджувальне морозиво виходить набагато кращим, ніж магазинний варіант.

Джерело: skarbnychka-retseptiv

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook