Засоліть сало вдома – і цей рецепт стане вашим фірмовим: Їжте його з чорним хрустким хлібом

І ви більше не купуватимете готове сало

Сало, засолене в розсолі, виходить ароматним та м'яким. Для засолювання краще брати сало з м'ясними прошарками, але можна посолити і звичайне сало без прошарків.

Інгредієнти:

  • сало – 600 г,
  • сіль – 2 столові ложки,
  • вода – 0,5 літра,
  • лавровий лист – 3 шт.,
  • кріп сушений – 0,5 чайної ложки,
  • часник – 5 зубчиків,

Приготуйте розсіл: розчиніть сіль у окропі, остудіть до кімнатної температури.

Сало промийте, обсушіть паперовими рушниками, наріжте шматками.

Викладіть сало в банку, пересипаючи його спеціями та нарізаним часником.

Залийте розсолом, залиште на добу при кімнатній температурі, потім приберіть в холодильник або на холодний балкон на 2 дні.

За три доби дня сало можна їсти. Тримайте його в холодильнику, а краще в морозилці.

Джерело: napensii

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook