Засоліть сало вдома – і цей рецепт стане вашим фірмовим: Їжте його з чорним хрустким хлібом
І ви більше не купуватимете готове сало
Сало, засолене в розсолі, виходить ароматним та м'яким. Для засолювання краще брати сало з м'ясними прошарками, але можна посолити і звичайне сало без прошарків.
Інгредієнти:
- сало – 600 г,
- сіль – 2 столові ложки,
- вода – 0,5 літра,
- лавровий лист – 3 шт.,
- кріп сушений – 0,5 чайної ложки,
- часник – 5 зубчиків,
Приготуйте розсіл: розчиніть сіль у окропі, остудіть до кімнатної температури.
Сало промийте, обсушіть паперовими рушниками, наріжте шматками.
Викладіть сало в банку, пересипаючи його спеціями та нарізаним часником.
Залийте розсолом, залиште на добу при кімнатній температурі, потім приберіть в холодильник або на холодний балкон на 2 дні.
За три доби дня сало можна їсти. Тримайте його в холодильнику, а краще в морозилці.
Джерело: napensii
Радіо Трек: НОВИНИ