«Запхати» Рівне у смартфон тепер хочуть самі рівняни

Аби воно стало зручнішим для мешканців

У Рівному хочуть організувати масштабну «тусовку» ІТ-шників під назвою «Хакатон №1». В рамках дводенної роботи рівненські програмісти мають створити прототипи мобільних додатків, які зроблять життя мешканців міста значно зручнішим.

Організовують «Хакатон» громадські активісти та члени IT-компанії «SoftServe». Їх мета: на безоплатній основі зайнятися розробкою програм, адже послуги спеціалістів ІТ-галузі дуже дороговартісні. Подібних зустрічей, які в подальшому ще й даватимуть результати, в Україні ще не було, розповідає громадський активіст Роман Денисюк:

Виникла ідея «запхати» в смартфон кілька класних, хороших сервісів, які зроблять життя рівнян зручнішим. Можливо, новація буде першою в Україні, адже подібних ще ми не бачили, коли шукали. Ми будемо якимись першопрохідцями.

Подія пройде 11-13 серпня в комп’ютерній академії Шаг. Учасники, яких очікують більше півсотні, поділяться на команди та два дні поспіль втілюватимуть власні ідеї у життя, а потім покажуть їх організаторам.

Побачити розклад зустрічі ви можете тут:

Брати участь можуть усі, хто бачить, як можна змінити місто на краще, кажуть організатори, адже можна буде працювати з програмістами в групі.

Мають ідеї й самі організатори.

До прикладу, представник «SoftServe» Сергій Сидорчук пропонує можливість стежити за рухом маршруток через смартфон і навіть «лайкати» ті, в яких сподобалось їхати.

Громадський активіст Зураб Кантарія хотів би створити додаток,

який дасть змогу сфотографувати проблемну ділянку в місті, позначити її на карті, повідомивши таким чином про неї комунальників. Це може бути дірка в асфальті, повалене дерево тощо.

Найкращі проекти планують повністю розробити до кінця року, а далі інтегрувати їх у міський побут.

Додамо, що подібний проект пропонувала впровадити у Рівному київська компанія "Інтелект сервіс". 

Київські IT-шники пропонують рівнянам розплачуватись за проїзд за допомогою телефону

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook