Запіканка із макаронів і фаршу «Пастіцио»: неймовірна вечеря для великої родини (РЕЦЕПТ)

Соус бешамель нікого не залишить байдужим

«Пастіцио» – це класика грецької кухні. Втім, попри незвичайну назву, технологія приготування такої запіканки більш ніж проста

В основі страви – звичайні макарони і фарш (причому використовувати можна будь-який – на ваш смак), а доповнює усе це пікантний соус бешамель. Це ефектний і досить бюджетний варіант для ситного обіду чи вечері на велику сім’ю.

Інгредієнти:

  • товсті спагеті – 500 г
  • яловичий (чи інший) фарш – 800 г
  • оливкова олія – 1/3 склянки
  • цибуля – 1-2 шт.
  • часник – 2 зубчики
  • помідори або томатний сік – 400 г
  • сухе вино – 1/3 склянки
  • цукор – 1 ч.л.
  • кориця – 1 паличка
  • лаврове листя – 1 шт.
  • вершкове масло – 2 ст.л.
  • молоко – 0,5 л
  • борошно або крохмаль – 3 ст.л.
  • твердий сир – 200 г
  • яйця – 2 шт.
  • мускатний горіх
  • спеції – до смаку (наприклад, орегано, куркума, червона паприка)
  • сіль, перець – до смаку

Приготування:

Відварюємо макарони до повної готовності, проціджуємо і викидаємо на друшляк.

На сковорідці обсмажуємо фарш, додаємо дрібно нарізаний часник і цибулю, все добре перемішуємо й обсмажуємо 5-7 хв. Тоді додаємо вино, сіль, перець, паличку кориці, орегано, лавровий лист і спеції. Щойно вино випарується, вливаємо томатний сік (або ж додаємо дрібно нарізані помідори). Готуємо, аж доки маса не почне загустати.

Для приготування соусу бешамель у каструльці з антипригарним покриттям з'єднуємо масло, борошно чи крохмаль, корицю і мускатний горіх. Готуємо на середньому вогні близько 2-3 хв. Після цього додаємо молоко, продовжуючи постійно перемішувати інгредієнти. Далі солимо, перчимо і продовжуємо перемішувати.

Коли консистенція стане схожою на крем, зменшуємо вогонь і додаємо яйця.

На глибоке деко, змащене олією, викладаємо половину макаронів і фарш, а зверху – макарони, що лишилися. Заливаємо соусом, присипаємо тертим сиром і відправляємо у духовку (має бути розігріта до 180-200 градусів) на 30-40 хв.

Джерело: food.oboz

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook