Запаси «на чорний день»: 8 типів консервів, якими треба запастись під час кризи

Наскільки сильною не була б наша віра в майбутнє, їсти хочеться завжди!

Якщо ви ще не встигли створити необхідний запас продуктів тривалого зберігання, дотримуйтесь цих рекомендацій.

Усі знають, що на тлі війни ціни на продовольчі продукти лише зростають. У норму вони прийдуть, очевидно, ще не скоро. Однак харчуватися ми маємо щодня і не по разу, тож повинні зробити якісь хоча б мінімальні запаси.

Відомий підприємець Роберт Кійосакі стверджує, що інвестиція в консервованого тунця набагато розумніша, ніж інвестиція в долари.

Розповідаємо, які запаси консервованих продуктів можна зробити заздалегідь, щоб у разі спорожнілих полиць у магазинах почуватися впевненіше.

Які бувають консерви і що краще купувати

Консервована квасоля

Консервована квасоля зручна тим, що її не потрібно вимочувати у воді. А сама по собі квасоля містить багато рослинного білка, що зручно для людей, які не вживають м'ясо.

Оливки чи маслини

Ця рослина має корисні вітаміни В, А, D і К та макроелементи. Оливки або маслини можна додавати до рагу, супів, салатів чи просто вживати окремо. Завдяки активним речовинам, які містяться у складі оливок та маслин, можна налагодити травлення, покращити зір і зміцнити кістки.

Фрукти та ягоди в сиропі

Все, що росте на землі та на деревах, можна консервувати. Це універсальні продукти, які можна додавати до випічки або ставити на стіл «до чаю». Така солодка консервація наситить організм вуглеводами та іншими корисними речовинами, які є у фруктах та ягодах.

Кабачкова ікра

У кабачках міститься безліч мікроелементів, наприклад, заліза, фосфору, натрію, а також велика кількість органічних кислот і вітамінів В і С. Її можна застосовувати як соус або гарнір, намазувати на хліб і навіть маринувати в ній м'ясо.

Рибні консерви

Вони вважаються чудовим джерелом білка, незамінних жирних кислот Омега-3, вітамінів D, групи B, особливо В12, а також мікроелементів – фосфору, кальцію, цинку, селену тощо. Вони можуть зберігатись довго і не обов'язково в холодильнику.

Тушкованка

Її часто беруть у походи, щоб намазувати їй хліб та варити каші й супи. Вона не потребує зберігання у холодильнику. М'ясна тушкованка – досить ситний продукт, на основі якого можна готувати багато смачних страв.

Згущене молоко

Цей продукт може зберігатися тривалий час, а використовувати згущене молоко можна в різних цілях - як солодощі «до чаю» ​​чи інгредієнт для випічки. Також на його основі можна зробити каші та інші страви. У згущеному молоці міститься магній, фосфор, калій, кальцій, натрій, фтор і вітамін А, а при термічній обробці деякі її властивості навіть посилюються.

Консервовані кукурудза й горошок

Рідину, в якій знаходяться овочі, можна застосовувати як основу для супів, а сам вміст банки додавати до інших страв або салатів. Консервована кукурудза містить вітаміни групи В, Е, К, РР та вітамін С. Консервований горох містить багато калію, фосфору, заліза та вітаміну В1.

Джерело: МЕТА

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook