Замість хліба можна приготувати смачний і дуже ситний картопляний лаваш (РЕЦЕПТ)

Його можна запекти у печі, а можна посмажити на сковороді - як вам буде зручніше

З пюре та борошна можна приготувати щось середнє між млинцями і коржиками. Експерт реаліті «На ножах» шеф Алекс Якутов розповів, як швидко приготувати дуже смачний та ситний лаваш із картоплі

Їсти цю страву можна замість хліба, а на приготування знадобиться зовсім небагато часу.

Інгредієнти:

  • картопляне пюре - 350 г (це приблизно 5 невеликих картоплин)
  • борошно - 1 стакан
  • розпушувач – 1 ч.л.
  • олія - 1 ст.л.
  • мускатний горіх - 0,5 г (за бажанням)
  • сіль, перець - до смаку

Приготування:

З'єднуємо борошно та розпушувач. 

У пюре додаємо олію і добре перемішуємо.

З'єднуємо пюре з борошном і замішуємо тісто. Воно має бути еластичним, але не липнути до рук.

Тісто розділяємо на середні шматочки і розкочуємо лаваш. За бажанням, можна додати будь-яку зелень: кріп, петрушку тощо

Є два варіанти приготування лаваша:

Перший – у духовці. Для цього розкочуємо тісто середньої товщини. Розігріваємо духовку до 180°C, викладаємо лаваш на деко та відправляємо готуватися на 10-15 хв. При запіканні він трохи підніметься, але потім осяде.

Другий варіант – приготувати на сухій сковороді. Для цього тоненько розкатуємо тісто, кладемо на розпечену сковороду коржик і смажимо з кожного боку до рум'яності.

Джерело: НВ

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook