Закриваю по 60 банок і не вистачає. Найсмачніша кабачкова ікра на зиму

Смак, як у дитинстві

Пропонуємо приготувати смачну кабачкову ікру. Вона виходить саме такою, як була у бабусь: густою, насиченою, апетитною та повністю натуральною.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 5 кг;
  • цибуля та морква по – 1 кг;
  • томатна паста – 4 ст. л;
  • олія – 350 – 400 мл;
  • цукор – 200 г;
  • сіль – 100 г;
  • оцет столовий – 150 г;
  • перець – за бажанням.

Цибулю ріжемо кубиком, моркву тремо на великій тертці.

Кабачки ріжемо кубиками і викладаємо в каструлю, вливаємо олію. Тушкуємо під кришкою до м’якості кабачків.

Додаємо моркву і готуємо 10 хв, потім додаємо цибулю.

Кладемо томатну пасту в овочі, перемішуємо і тушкуємо овочі ще 10 хвилин.

Подрібнюємо блендером, можна ще долити трохи олії, щоб ікра набула більш глибокого смаку.

Цукор і сіль, перець додавайте поступово, щоб було саме на ваш смак, не обов’язково слідувати в точності рецепта.

Тушимо на невеликому вогні протягом 30-40 хвилин.

Наприкінці додаємо оцет.

Розкладаємо ікру в стерилізовані та сухі банки, закручуємо кришками.

Перевертаємо банки, накриваємо рушником і залишаємо остигати.

Зберігаємо ікру в підвалі, у коморі або на балконі.

Джерело: gospodynka

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook