Забрали найбільше ґрантів: Міносвіти назвало університети-лідери

Зокрема, за кількістю вступників, які отримали ґранти на навчання

У межах цьогорічної вступної кампанії абітурієнти, які вступають на контрактну форму у виші, можуть отримати ґрант на навчання.

Така система в Україні діє вперше.

Результати НМТ, що дають право на відшкодування вартості навчання через ґранти:

  • для вступників із результатом НМТ від 150 балів з будь-яких 2-х предметів є можливість отримати ґрант у розмірі 15 тис. грн.
  • ґрант 2-го рівня передбачає, що вступники з результатом НМТ від 170 балів з будь-яких 2-х предметів претендуватимуть на ґрант у розмірі 25 тис. грн.

Станом на 2 вересня 179 вишів приєдналися до експериментального проєкту МОН. Заступник міністра освіти і науки України Михайло Винницький розповів натомість, які ЗВО отримали найбільше ґрантів, - пише Освіта 24.

Посадовець зазначив: якщо порахувати кількість ґрантів, отриманих університетами, то найбільше їх узяли два львівські виші.

ЛНУ імені Івана Франка (1262 вступники з грантами) та НУ «Львівська політехніка» (1154 вступники з грантами),
– уточнив він.

 

Далі у списку лідерів, за його словами, – КНУ імені Тараса Шевченка (990), КПІ імені Ігоря Сікорського (588) і Києво-Могилянська академія (531).

Винницький додав, що відсоток таких вступників, як частина всіх контрактників – це показник того, куди вступають талановиті абітурієнти.

Він також зауважив, що з даних про вступ із ґрантами видно, що абітурієнти вважають якісною освіту у двох приватних закладах освіти – Українському католицькому університеті та Київській школі економіки.



Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook