Забрали найбільше ґрантів: Міносвіти назвало університети-лідери

Зокрема, за кількістю вступників, які отримали ґранти на навчання

У межах цьогорічної вступної кампанії абітурієнти, які вступають на контрактну форму у виші, можуть отримати ґрант на навчання.

Така система в Україні діє вперше.

Результати НМТ, що дають право на відшкодування вартості навчання через ґранти:

  • для вступників із результатом НМТ від 150 балів з будь-яких 2-х предметів є можливість отримати ґрант у розмірі 15 тис. грн.
  • ґрант 2-го рівня передбачає, що вступники з результатом НМТ від 170 балів з будь-яких 2-х предметів претендуватимуть на ґрант у розмірі 25 тис. грн.

Станом на 2 вересня 179 вишів приєдналися до експериментального проєкту МОН. Заступник міністра освіти і науки України Михайло Винницький розповів натомість, які ЗВО отримали найбільше ґрантів, - пише Освіта 24.

Посадовець зазначив: якщо порахувати кількість ґрантів, отриманих університетами, то найбільше їх узяли два львівські виші.

ЛНУ імені Івана Франка (1262 вступники з грантами) та НУ «Львівська політехніка» (1154 вступники з грантами),
– уточнив він.

 

Далі у списку лідерів, за його словами, – КНУ імені Тараса Шевченка (990), КПІ імені Ігоря Сікорського (588) і Києво-Могилянська академія (531).

Винницький додав, що відсоток таких вступників, як частина всіх контрактників – це показник того, куди вступають талановиті абітурієнти.

Він також зауважив, що з даних про вступ із ґрантами видно, що абітурієнти вважають якісною освіту у двох приватних закладах освіти – Українському католицькому університеті та Київській школі економіки.



Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень