Заборонені мікрохвилі: продукти та посуд, які краще не ставити у вашу мікрохвильовку

Є нюанси

Мікрохвильовка – незамінний помічник на кухні, але використовувати її потрібно правильно. Є види продуктів і посуд, які не можна розігрівати в мікрохвильовці.

Не використовуйте цей посуд у мікрохвильовці:

  • посуд із кришталю і тонкого скла — ці вироби можуть тріснути під час нагрівання;
  • посуд із металу – здатний вивести пічку з ладу;
  • меланіновий і пластиковий посуд під час нагрівання виділяє шкідливі речовини;
  • дерев'яний посуд може потріскатися і розколотися.

Продукти, які не можна розігрівати у мікрохвильовці:

  • Кисломолочні продукти містять пробіотики і лактобактерії, які гинуть під час нагрівання, тому ряжанку, йогурти, кефір розігрівати в мікрохвильовій печі не варто.
  • Варені яйця також не можна гріти в такий спосіб — під шкаралупою виникає парниковий ефект і яйце може вибухнути.
  • Небажано розігрівати в мікрохвильовці й перероблені м'ясні продукти — сардельки, сосиски, ковбаси. Вони містять консерванти, які під час нагрівання стають токсичними.

Джерело: 5692

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook