З 2027-го буде все по-іншому: у Рівному навчатися у 10 класі дозволять не усім

Продовжити навчання у школі зможуть лише ті учні, у яких найкращий рівень знань

ЩО НЕ ТАК З ЛІЦЕЯМИ РІВНОГО І ДО ЧОГО ВЖЕ ГОТУВАТИСЬ УЧНЯМ 7 КЛАСІВ. Так почала свій допис депутатка Рівнеради Галина Кульчинська. Вона опублікувала у Фейсбуці пост про ситуацію в освітній галузі та майбутні зміни, оминути які не вдасться. 

Зокрема, йшлося про те, що черговий етап реформи Нової української школи суттєво змінить освітню мережу Рівненської тергромади.

З 2027 року у навчальних закладах буде організована початкова, базова і профільна освіта. І, відповідно до вимоги Міносвіти, саме створення академічних ліцеїв викликає найбільше питань.

На це звертає увагу батьків школярів Галина Кульчинська. Адже не всі теперішні 7-класники зможуть піти у 10 клас.

Для цього учням треба буде скласти іспит і продовжити навчання у школах зможуть лише ті, у кого найвищий рівень знань. Решта ж дітей мають продовжити навчання у коледжах.

Проте досі немає рішення, на базі яких закладів організують навчання старшокласників. Адже, відповідно до вимог реформи, в одному приміщенні не можуть перебувати учні профільної ланки і початкової.

Нещодавно депутати облради визначили 11 закладів, де будуть ліцеї. До переліку потрапили: 

ліцеї №7, 8, 12, 13, 26, 27, 29, «Престиж», «Колегіум», «Український» та РОЛі.

Втім, такий перелік Галина Кульчинська некоректним, адже не враховані думка освітян Рівного і потреби батьків. Необхідно зважати на розташування приміщень, їх площі і кількість потенційних старшокласників. Цієї цифри поки не знає ніхто.

Тож зараз це питання поглиблено вивчають фахівці галузі.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook