Їжте цей овоч щодня, і забудете про високий тиск

Можна їсти прямо з грядки

Артеріальний тиск — це сила, з якою кров, що переганяється серцем по тілу, тисне на артерії. Саме тому при вимірюванні тиску результат повідомляють двома числами. Перше число – систолічний артеріальний тиск, а друге – діастолічний. Наприклад, 120 (систолічний) на 80 (діастолічний).

Щоб знизити або контролювати тиск, важливо дотримуватися збалансованої дієти і за можливості включати в неї огірки.

Цей овоч також допомагає впоратися із сонячними опіками та зайвою вагою, а також запобігти розвитку акне. Крім того, огірки перешкоджають зморшкам та старінню. 

Що стосується артеріального тиску, вважається, що огірки дуже добре діють на здоров'я серцево-судинної системи, оскільки містять калій, магній та клітковину, які своєю чергою допомагають регулювати та знижувати тиск. 

До речі, якщо в раціоні не вистачає калію, щоб збалансувати стан, тіло починає накопичувати натрій, ніби ви їсте надто солону їжу, а це значно підвищує тиск. Огірки можна використовувати безпосередньо у різних стравах, а можна приготувати смузі, додавши й інші інгредієнти. 

Зелений смузі: 

Огірок, дві моркви, помідор, жменя петрушки та пів склянки води.

Овочі подрібніти в блендері і додати пів склянки води. Змішувати до однорідності.
Щоб смузі не втратив своїх корисних властивостей, вживати його слід відразу після приготування. Пийте його тричі на тиждень і артеріальний тиск буде під контролем.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook