Їж та худни: тренерка «Зважених та щасливих» назвала ідеальне меню на кожен день

Для того, аби правильно харчуватися, не обов'язково витрачати багато коштів

Фітнес-тренерка Марина Боржемська розповіла, як можна харчуватися протягом дня, аби зайві кілограми не відкладалися на тілі. Для того, аби їсти та худнути, потрібно підібрати правильні продукти.

В інтерв'ю УНІАН тренерка «Зважених та щасливих» назвала ідеальне меню на кожен день. За ним ви зможете повноцінно харчуватися та не думати про зайві калорії.

Простий сніданок

Варіант сніданку може бути дуже простим. Наприклад, сирники з йогуртом. Для їхнього приготування вам знадобляться:

  • 200 г кисломолочного сиру (5%)
  • 1 яйце
  • 30 г вівсяних пластівців швидкого приготування (замочувати їх не потрібно).

Приготування: Змішуємо пластівці з яйцем і чекаємо пару хвилин. Можна пластівці попередньо зміксувати з ложкою висівок. Всі інгредієнти змішати, при необхідності збити блендером. Пропорції інгредієнтів можуть трохи змінюватися залежно від консистенції сиру. Отримуємо щільну однорідну масу. Можна додати 10 г родзинок.

Готуємо на антипригарній сковороді. Поливаємо сирники йогуртом, можна посипати свіжими або мороженими ягодами.

Смачний обід

На обід можна приготувати тушковану яловичину з цибулею та морквою.  Для цього вам знадобляться такі інгредієнти:

  • яловичина – 300 г
  • цибуля – 1-2 шт
  • морква – 1-2 шт
  • свіжі помідори – 3-4 шт (або томатна паста – 2 ст. л.)
  • лимонний сік - від половини лимона
  • приправи, зелень, сіль - за смаком
  • вода.

Приготування: цибулю нарізати півкільцями або кубиками. М'ясо нарізати та замаринувати з лимонним соком та цибулею. Моркву подрібнити кружальцями або натерти на велику тертку. Помідори подрібнити у блендері. На суху сковороду викласти м'ясо без цибулі. Пару хвилин прогріти без утворення скоринки на середньому вогні, постійно помішуючи. Це потрібно для того, щоб білок на поверхні згорнувся, і всередині шматочків зберігся смачний м'ясний сік. Після викласти цибулю, яка маринувалась з м'ясом, і моркву.

Добре перемішати, накрити кришкою і тримати на малому вогні 10 хвилин.

 

Томатну м'якоть або розведену пасту закип'ятити в окремому посуді, вилити його до м'яса, додати приправи, посолити і тушкувати близько години.

До такого обіду додати гарнір, свіжий зелений салат або овочі гриль.

Корисна вечеря

На вечерю приготуйте рибні котлети з фаршу хека. Вам знадобляться такі інгредієнти:

  • хек - 200 г
  • половинка цибулі
  • морква - 1 шт
  • яйце - 1 шт
  • сіль та перець - за смаком

Приготування: 200 г філе хеку очищаємо від шкіри і перемелюємо в блендері або м'ясорубці. Додаємо половинку цибулі, бо вона  зробить наші котлети соковитішими. Дрібно шаткуємо цибулю або натираємо її на дрібній тертці. Туди ж додаємо одну моркву та яйце. 

Ці котлети з рибного фаршу дуже нагадують рибні оладки. Змішуємо всі інгредієнти і смажимо котлети на сковороді з антипригарним покриттям.

 

Кожну котлетку обсмажуємо з двох сторін.

За бажання в кінці можна додати трохи води і протушкувати їх або запекти в духовці. Додаємо будь-яку зелень, салат або рагу. І все, вечеря готова.

Нешкідливі перекуси

Якщо ви харчуєтесь з перекусами, пояснила Боржемська, то перший має бути в період з 10:00 до 11:00 години. Можете взяти ягоди (200 г) з горішками. Або більш ситний перекус - канапка з 20 гр. сиру та кава/чай. Другий перекус може бути після обіду, до вечері.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook