Її змітають банками: рецепт неймовірно смачної аджики на зиму

Виходить пікантна закуска

Пропонуємо вам приготувати аджику з кабачків і помідорів. Ця закуска виходить дуже смачною і соковитою. А перець додає особливої пікантності.

Готувати її геть не складно, треба просто запастися терпінням, аби підготувати усі овочі.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 2 кг
  • Солодкий перець – 2 шт.
  • Морква – 4 шт.
  • Часник – на смак
  • Томатна паста – 150 г
  • Помідори – 1 кг
  • Цукор – 100 г
  • Олія – 120 мл
  • Оцет – 80 мл
  • Сіль

Кабачки добре помити, порізати невеликими кубиками. Якщо вибрали старі кабачки, їх потрібно почистити і бажано прибрати насіння.

Моркву почистити та порізати кубиками.

Болгарський перець обов'язково очистити від насіння.

З помідорів зняти шкірку, і порізати кубиками, щоб було зручно відправити в м'ясорубку.

Всі овочі перекладіть у каструлю і доведіть до кипіння.

На сильному вогні варити аджику 20 хвилин. Далі додати цукор, томатну пасту, олію без запаху, сіль.

Зменшити вогонь і як тільки закипить аджика, обов'язково перемішати.

Через 10 хвилин додати зубчики часнику на смак і гострий перець, якщо любите аджику сильно гостру. Далі влити оцет та добре перемішати.

Проварити аджику 5 хвилин і дати трохи постояти на плиті.

Розливаємо аджику по банках та насолоджуємося смачною закускою.

Джерело: glavred

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook