Яйця можна тримати без холодильника пів року. Як зберігати продукти у війну

Поради, які можуть стати у пригоді

Через війну чимало українців страждає через постійне відключення електроенергії. Холодильники вдома не працюють, а відповідно й продукти у них – псуються.

Як правильно зберігати продукти без холодильника, найкраще знають мешканці сіл.

— Довго зберігати яйця мене навчила сестра, завдяки цьому рецепту вони можуть бути свіжими до пів року.

 

Для цього знадобиться гашене вапно, яке точно є чи не в кожного господаря. Воно має бактерицидні властивості, тому й запобігає розвитку мікроорганізмів. На банку потрібно 2−3 столові ложки. Має бути консистенції молока. Акуратно складаємо яйця у трилітрові банки, аби не побились, і до горлечка заливаємо таким розчином. Після того закриваємо банки жерстяними кришками та ставимо у підвал.

 

Вершкове масло я зберігаю у солоній воді, на літр потрібно дві чайні ложки солі. Продукт перед тим загорнути у фольгу.

 

Сало чудово збережеться, якщо його засолити та покласти в банки. А м’ясо слід замаринувати в оцті, каструлю поставити у воду і тримати у підвалі.

 

Ковбасу ми завжди обгортаємо у рушник, який просочений солоною водою. Лежить тиждень-півтора. Але вона має бути порізана на шматочки, - розповіла «ФАКТАМ»  мешканка Житомирщини Тетяна Будько

Джерело: ФАКТИ

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook