Яйце, борошно та трохи майонезу: вдома не повірять, що ви готуєте печиво

Близькі здивуються, але із задоволенням з’їдять

Якщо вдома є ласуни, то солодощі на полицях не затримуються і запаси смачненького треба постійно поповнювати.

Однак дієтологи не підтримують такий спосіб життя і рекомендують мінімізувати споживання борошняних виробів. Поки ви ще тільки на шляху до відмови від солодкого приготуйте це печиво, яке стане вашим улюбленим, адже воно в міру солодке, пише Телеграф.

Інгредієнти:

  • яйце – 1 шт.;
  • цукрова пудра – 80 г;
  • майонез – 80 г;
  • вершкове масло – 90 г;
  • борошно — 230 г;
  • розпушувач – 3/4 ч. л.;
  • сіль – 4 г;
  • ванілін – 4 г.

У мисці змішуємо м’яке вершкове масло з цукровою пудрою, сіллю і ваніліном до розчинення дрібок.

В отриману суміш додаємо яйце, майонез та повторно перемішуємо. Туди ж відправляємо третину борошна разом із розпушувачем і замішуємо тісто. Продовжуючи вимішуючи, додаємо в тісто залишки борошна.

Тісто кладемо в мішок кондитерський і використовуємо насадку Закрита зірка.

Деко застилаємо пергаментом, на який за допомогою кондитерського мішка зціджуємо невеликі брикетики печива. Мішок трохи водимо у різні боки – так у вас вийде хвилястий рельєф.

Печиво відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку та випікаємо 10-15 хвилин. При подачі печива за бажанням посипаємо цукровою пудрою.

Смачного!

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook